Brownies
Testade ett nytt recept på brownies igår kväll och de blev faktiskt riktigt bra så här kommer receptet.
Ingridienser
Tillagning
1. Lägg smör och choklad i en kastrull på mycket svag värme och rör om tills blandningen är mjuk. Lägg ägg och socker i en skål och vispa tills smeten är tjock och ljusgul.
2. Blanda ner chokladsmet, mjöl blandat med bakpulver och hackade nötter och häll smeten i en smord 20 cm fyrkantig kakform.
3. Grädda i 175 grader ca 30 minuter eller tills kakorna är klarar. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i fyrkanter.
De blev perfekta till efterrätt en fredagskväll, nästa gång tror jag dock att jag ska ta lite mindre socker och lite mera choklad.
Ingridienser
125 gram smör |
125 gram mörk choklad |
2 st ägg |
2,5 dl socker |
2,5 dl vetemjöl |
0,5 tsk bakpulver |
1,75 dl valnötter |
Tillagning
1. Lägg smör och choklad i en kastrull på mycket svag värme och rör om tills blandningen är mjuk. Lägg ägg och socker i en skål och vispa tills smeten är tjock och ljusgul.
2. Blanda ner chokladsmet, mjöl blandat med bakpulver och hackade nötter och häll smeten i en smord 20 cm fyrkantig kakform.
3. Grädda i 175 grader ca 30 minuter eller tills kakorna är klarar. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i fyrkanter.
De blev perfekta till efterrätt en fredagskväll, nästa gång tror jag dock att jag ska ta lite mindre socker och lite mera choklad.
Kommentarer
Trackback