Havretekakor
Bakade ju somsagt havretekakor häromdagen, de blev verkligen goda så här kommer receptet.
Ingredienser
Ungstemperatur 225°
Jag delade degen i ungefär 16 bitar istället och då blev tekakorna ganska stora så man kan lätt dela degen i fler än 12 delar.
Ingredienser
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 50 g smör
- 1 msk ljus sirap
- 1 tsk salt
- 2½ dl havregryn
- 7 dl rågsikt
- 3 dl vetemjöl
Ungstemperatur 225°
- Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen och rör tills den lösts upp.
- Klicka i rumstempererat smör och tillsätt sirap, salt, havregryn, rågsikt och det mesta av vetemjölet.
- Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant.
- Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 12 bitar.
- Rulla varje bit till en bulle som plattas ut till en tekaka.
- Lägg tekakorna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
- Pensla tekakorna med vatten och strö på havregryn.
- Grädda i ca 15 minuter.
Jag delade degen i ungefär 16 bitar istället och då blev tekakorna ganska stora så man kan lätt dela degen i fler än 12 delar.
Såhär blev resultatet, inte den finaste tekakan men den var god.
Kommentarer
Trackback