Rågbitar

Bakade även rågbitar och det blev ett stort gott brytbröd.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g margarin eller 1/2 dl olja
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 13 dl rågsikt
Gör så här

Ugnstemperatur 225 grader

  • Smula jästen i degbunken.
  • Smält margarinet i en kastrull, häll i vatten och värm till fingervarmt.
  • Rör ut jästen i lite av degspadet och häll sedan i resten av degspadet.
  • Tillsätt salt, sirap och nästan allt mjöl.Spar ca 1 dl till utbakningen.
  • Arbeta degen smidig. Jäs den övertäckt i bunken ca 30 minuter.
  • Knåda degen några minuter på mjölat bakbord.
  • Platta sedan ut den i en smord långpanna.
  • Skär degen med mjölad kniv i 24 bitar.
  • Jäs bitarna övertäckta i 30 min.
  • Grädda ca 20 min mitt i ugnen.
  • Låt kallna under bakduk.

En bild på en del av brödet





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0