Rågbitar
Bakade även rågbitar och det blev ett stort gott brytbröd.
Ingredienser
Ugnstemperatur 225 grader
Ingredienser
- 50 g jäst
- 50 g margarin eller 1/2 dl olja
- 5 dl vatten
- 2 tsk salt
- 2 msk sirap
- 13 dl rågsikt
Ugnstemperatur 225 grader
- Smula jästen i degbunken.
- Smält margarinet i en kastrull, häll i vatten och värm till fingervarmt.
- Rör ut jästen i lite av degspadet och häll sedan i resten av degspadet.
- Tillsätt salt, sirap och nästan allt mjöl.Spar ca 1 dl till utbakningen.
- Arbeta degen smidig. Jäs den övertäckt i bunken ca 30 minuter.
- Knåda degen några minuter på mjölat bakbord.
- Platta sedan ut den i en smord långpanna.
- Skär degen med mjölad kniv i 24 bitar.
- Jäs bitarna övertäckta i 30 min.
- Grädda ca 20 min mitt i ugnen.
- Låt kallna under bakduk.
En bild på en del av brödet
Kommentarer
Trackback