London calling

Med Londondrömmar som aldrig försvinner så känns det här extremt lockande, om det inte vore för både hem- och sals-tentor den här och nästa vecka så skulle jag hoppa på första bästa plan till London. Det skulle ju inte vara helt fel heller om det vore så att jag hade haft råd med mer än biljetten till London men extrajobb letas och förhoppningsvis så hittar jag ett snart.

Men det är ju faktiskt vår i Malmö också så nu är det solglajer och tunn jacka som gäller.

Kan också meddela att jag nu har ett hem på riktigt med allt från säng till arbetshörna och tavlor på väggarna.




I´m alive

De sista dagarna har varit rikitigt jobbiga med arbete upp över öronen och allt skulle leda fram till igår.
Var i skolan 8-21 igår och hade redovisningar i 6 timmar, resten föreläsningar.

När det var dags för den sista redovisningen så ville jag absolut inte göra den. Jag har inga problem med att prata inför folk men jag tycker inte om att lämna ifrån mig något som jag inte är nöjd med, jag tycker inte om att sätta mitt namn på något jag inte kan stå för.
Det fick jag göra igår.
Vi har haft jätte stora problem med en av gruppmedlemmarna som inte har gjort det hon ska och dessutom ljugit om det, vi hoppades faktiskt att hon inte skulle komma igår eftersom det skulle bli en bättre redovisning utan henne, men hon dök upp.
Våran grupp var sist ut att redovisa och att sitta och vänta var ren tortyr.
Men vi gjorde det i alla fall och jag tror att vi fick godkänt.

Ramlade in här hemma vid 21.30 igår kväll, årets huvudvärk och helt yr av att inte ha sovit ordentligt på dagar.
Var så trött så jag trodde att jag skulle somna så fort jag la huvudet på kudden men det tog en stund att somna eftersom jag trodde att mitt huvud skulle explodera.
Vaknade vid inatt och var uppe på toa och hade fortfarande så himla ont i huvudet att jag knappt kunde somna om. Sov ända till tio och hade fortfarande ont i huvudet när jag vaknade.

Resten av dagen har jag diskat, städat lite, varit och handlat, bokat tvättid och blivit besviken över att det inte fanns någon idag, bakat muffins och nu sitter jag och äter en väldigt sen lunch.


banan, kanel och choklad muffins

choklad och kaffe muffins med vit chokladkräm
pasta med spenat, färska champinjoner, crabsticks och räkor




study study study

Var uppe till tolv inatt och jobbade med projektet, gick upp klockan sju imorse och fortsatte, nu ska jag åka till skolan och plugga lite mera så att jag hinner hem i tid så att jag hinner plugga ännu mer, för då hinner jag kanske plugga lite extra.
Sen borde jag hinna handla mat också men annars får jag väl äta upp min gruppsykologi bok.



Studying all night long

Feber och massa plugg kvar plus att vissa gruppmedlemmar inte gör det de ska och jag sitter här med massa extra arbete, jag har ändrat mig, en måndagkväll kan bli väldigt mycket bättre!



Studying

Sitter och pluggar, käkar skorpor, dricker kaffe och lyssnar på Scott Mills, kan det bli en mysigare måndagkväll?

Känner mig riktigt med i plugget också förutom att vissa gruppmedlemmar är lite sega på att faktiskt göra det de ska, frågan är bara hur hård jag ska vara.

Förhoppningsvis så blir jag klar med allt ikväll, imorgon blir det övning och finslip inför onsdagen då jag har presentationer från 9-16! Längtar till torsdag så att säga, hoppas att det går bra med presentationerna och just nu så känns det faktiskt nästan lite roligt.

På torsdag blir det lägenhetsfix, besök av föräldrar, en tripp till IKEA och kakbak.

Sen har jag en härlig helg med hemtenta för när jag är klar med hemtentan kan jag ju börja plugga inför salstentan och sen nästa salstenta men sista helgen i april då åker jag till Amsterdam!

Pluggkramar



Las Vegas

Sedan så hamnade vi i något som påminde om en gigantisk finladsfärja men det var visst Las Vegas vi hamnat i.




Vi blev inte spelberoende trots att vi spelade bort två hela dollar, däremot så blev vi riktigt starbucks beroende.





Grand Canyon

Efter trippen till Mexico så tog vi oss tillbaka till El paso och satte sedan av mot Grand Canyon. Vi hamnade i den otroligt söta staden Flagstaff där vi njöt av ekologisk mat, luktade på hemgjorda doftljus, lärde oss allt om oss själva baserat på vilken dag vi var födda, lärde oss allt om Sverige av en brittisk dam och köpte frukt på årets sötaste farmers market.
Jut ja vi var ju till Grand Canyon också, det var otroligt! man tappade både andan och talförmågan.









Disasters

På sista tiden så har den ena hemska saken inträffat efter den andra, det är jordbävningar, tsunamivågor, översvämningar, oroligheter och båtar som sjunker.

Själv har jag haft turen och klarat mig undan de här hemskheterna men jag har många vänner som har befunnit sig i områden som har drabbats eller så har de hunnit därifrån precis i tid.
Varje gång jag nås av nyheterna om vad som har hänt så stannar hela min värld och det enda jag kan tänka på är vart mina vänner är och hur de mår, det enda jag kan tänka på är att jag måste få tag på dem, få reda på att de mår bra.

De har haft tur, jag har haft tur, de mår alla bra idag.

Jag vet att jag inte är ensam om det här, att det inte bara är min värld som stannar, men ibland känns det lite som det.
Ett exempel på det är när Christchurch drabbades av ännu en jordbävning, jag skulle bara kolla mina mail lite snabbt innan jag stack iväg till universitetet men istället möttes jag av den hemska nyheten.
Jag kom för sent till skolan och resten av dagen var det enda jag kunde tänka på tragedin i Christchurch. De flesta jag mötte hade inte hört talas om det, de flesta hade inte vänner där, hade inte vandrat stadens gator för bara några månader sedan, hade inte funnit en del av sig själva i den staden.

Jag vandrade ensam den dagen, oviss om hur mina vänner mådde, oviss om alla människor jag mötte då hade klarat sig.

Hur mycket jag än älskade att resa jordenrunt, hur många vänner för livet jag fick och alla underbara saker jag fick uppleva så finns det en stor nackdel, jag kan knappt läsa en tidning eller lyssna på nyheter längre utan att ha någon att oroa mig för men ingen att dela min oro med.

 

 


Chihuahua

Från El Paso tog vi bussen till den mexikanska staden Chihuahua



Där tog vi inte så mycket bilder men däremot så sov vi på busterminaler tapetserade med foton på försvunna personer, åt tacos, hörde en hel del spanska talas, dock inte av oss, gick runt i grottor, åt så mycket fettig yoghurt vi kunde.




Dreaming about you

Spenderar söndagen nerbäddad i sängen, eller ja jag har ju ingen säng än men min bäddbara soffa då, som vanligt. Är så trött på att ha urkasst imunförsvar och ännu tröttare på att gnälla om det. Vanligtvis så brukar jag vara ganska så bra på att se det positiva i alla situationer men här på bloggen tycker jag alltid att jag låter så gnällig, men å andra sidan så är det här som jag kan skriva allt jag tycker och tänker och fåutlopp för negativa tankar och känslor så ni som väljer att läsa min blogg får allt stå ut med mitt gnäll.
Jag vill bara ut och jogga i solen, dock skiner inte solen idag men i alla fall.

Resten av dagen ska jag dricka te, plugga och försöka välja vilka bilder som jag ska rama in och sätta upp ovanför min soffa. Har ungefär 2000 bilder från min jordenrunt resa så det är inte lätt att välja och om jag kunde skulle jag nog tapetsera hela min lägenhet med NZ-bilder.
Surfade in på Janet Leons blogg och såg att hon hade varit på nordön för inte så länge sedan och när jag såg bilderna höll jag på att börja gråta, jag älskar NZ och längtar så tills nästa gång jag har möjligheten att åka dit.

 

 


late dinner

Efter en dag med massa plugg, promenad i solen, fix och trix så lagade jag lite pasta och bänkade mig framför melodifestivalen, har inte sett något av det tidigare i år men tänkte att jag ändå skulle kolla på finalen, det är ju trots allt lite av en svensk tradition med melodifestivalen. Måste säga att jag blev lite besviken av årets startfält, ingen låt som var sådär riktigt bra.




pastasås med färska champinjoner, paprika, zucchini, tomatsås och lite kryddor, fetaost, sallad och avokado på det så varmiddagen klar.




gimmie gimmie

Mina shoppingdrömmar just nu



Om jag hade en lite större budget så skulle jag shoppa loss på Monki






My brand new shoes

Som jag skrev igår så funkar äntligen min fot som den ska igen, den har varit konstig under en längre tid till och från och jag känner fortfarande att den inte funkar riktigt lika bra som min andra fot men igår kunde jag för första gången på månader göra pikéer och piruetter utan problem.

För att fira detta så sprang jag ut och köpte nya skor



köpte dem i en liten skoaffär här i malmö, har sett dem i skyltfönstret varje dag när jag har gått förbi i flera veckor och igår så slog jag äntligen till.





Todays

På bästa modebloggsmanér kör jag en dagens, men istället för dagens outfit så blir det en dagens lunch.


mumsig sallad








I´m not addicted

Jag är inte alls extremt förtjust i kaffe









I feel like I can fly again

Jippie!!!!

Gjorde just en massa pikésnurrar och min fot höll!!!!!
Är så glad att jag fortsätter dansa runt resten av dagen :)
Hoppas att den aldrig går sönder igen.






Melissa Horn



Blir alltid lite sorgsen,men på ett bra sätt när jag lyssnar på Melissa Horn.




My flat

På upptäcksfärd i min lägenhet


vaniljljus, gillar oftast inte doftljus men de här med vanilj doft luktar inte så starkt utan ger bara en ombonad känsla.

IKEAs bambupinnar, har en hel drös och har några som nu efter några år är som små palmer.
sötaste fönsterlampan

mysmatta i grått



Det här är några av de saker du hittar hemma hos mig.




Surprise!

När jag kom hem förut så hittade jag det här innanför dörren



Jag prenumererar ju inte på veckorevyn så jag blev ganska så förvånad men sedan så kom jag på att man för ett tag sedan kunde få ett nummer gratis och idag kom det.
Perfekt måndags överraskning.




Fruit

Så här ser det ut här hemma när jag sköljer frukt



sedan så blir resultatet det här






this second

Sitter hemma, dricker kaffe, bloggar, lyssnar på Christer, sjunger högt och laddar för lite plugg.






Shoes

Eftersom jag var hemma hos mina föräldrar i helgen så passade jag på att ta med mig några av mina saker ned hit, men lite tur så får jag resten om några veckor.

Nu har jag inte bara lite mer kläder att hänga in i garderoben utan även de här pärlorna fick följa med.




Äntligen så har jag fått ställa in mina slitna, illaluktande gamla dansskor i garderoben, som jag har saknat dem.




Home again

Precis hemkommen efter att ha spenderat helgen hos mina föräldrar.
Svängde ihop en korv och grönsaksgryta så fort jag kom innanför dörren, var så himla hungrig.

Nu sitter jag framför datorn och käkar jordgubbar, dock i godisform.






looking,chasing, dreaming







RSS 2.0