Eurovision

Från magiska Alphabeat igår till eourovision idag. Om mindre än en timme smäller det! sitter och kollar på inför eurovision just nu. Tyvärr är inte Anna med längre vilket jag tycker är jättesynd för jag gillade verkligen hennes låt. Vet inte riktigt vem jag hejar på ikväll med jag gillar tyskland fast jag tycker att den låten påminner om någon annan låt jag kan bara inte komma på vilken.

Avslutar med en stor kram till Anna Bergendahl.

Oohhh hon kom just in i inför eurovision studion.



Diadem

Ett litet diadem kan förvandla en tråkig outfit till en riktigt snygtt outfit och ett stort diadem är perfekt till festkvällen. Alphabeats sångerska Stine syns ofta i diadem eller andra hårassesoarer eller huvudbonader, så även igår kväll. Här kommer några diadem som jag själv tycker är riktigt fina.

Ett blått diadem med påfågelfjäder.

En svart paljettrosett modell extra stor.

 

 

En svart rosett med nitar.

Och tillsist en diadem som påminner mycket om det Stine hade igår, Svart med en stor blomma.

 

De två översta diademen kommer från l8nyberg och de två sista från lindex


Fredagskväll på Tivoli

Efter att ha peppat hela eftermiddagen med Alphabeat på högstavolym så åkte jag in till stan. Där så köpte jag och min kille med oss mat och slog oss ned vid vattnet för att avnjuta en tidig middag.

Tog tyvärr inga kort på det så det får bli en bild på en annanas istället.

Efter att jag hade käkat upp min hawaisallad i solskenet så begav vi oss till stationen för att ta tåget till köpenhamn. Väl framme så var det raka vägen till tivoli där några redan stod framför scen och väntade på alphabeat.

Jag passade på att ta en dålig bild på scenen.


Sen spenderade vi några timmar med att springa runt på tivoli och prova kaninöron, prinsesskronor, hattar och glasögon. Titta på fina, roliga och gulliga saker, förundras över vem som kom på att ja vi säljer en glass som inte bara är glass utan innehåller: kulglass, mjukglass, chokladboll av typ mumsmums, grädde och slutligen sylt. Vem lyckas äta en sån, eller en kombination av mjukglass och såndär isslush?
Sen kom det ett moln innehållande förskräckliga mängder vatten vilket ledde till ett ösregn som sedan blev en hagelskur och sen ett ösregn igen. Då sökte vi skydd i en liten affär som gjorde 3D foton i glas, dom var verkligen fina.
Sedan så inhandlade vi regnponchos som var ganska stora om man säger så, det gjorde att vi kände oss som att vi var utklädda till stora chipspåsar. Efter det så slutade det regna och vi gick ytterligare 7 varv på tivoli och sen vid nio tiden så ställde vi oss framför scenen och väntade och tillslut så blev klockan 10 och in på scen kom Alphabeat!


De inledde med Fantastic six



Sen spelade de b la

10 000 nights
Boyfriend
Go Go
Chess
What is happening
Hole in my heart
Touch Me Touching You
The spell
DJ
Heatwave







Innan de efter att ha blivit inropade avslutade med Fascination.

Sen blev det att köa backstage för att kanske få en autograf, då inser jag att jag som vanligtvis har minst en blyerts och en bläckpenna i väskan dagen till ära inte har någon penna överhuvudtaget och inte heller något att skriva på. I panik så sprang jag iväg till närmaste souverniraffär och inhandlade en penna och ett vykort.
Sen så fick jag känna mig som en liten 14 årig tjej när jag förväntansfull och lite nervös stod och väntade på att de skulle komma ut. Så dök Stine och Anders upp och jag fick mina efterlängtade autografer.


Anders skriver autografer


närbild


Stine och Anders


Vad kan vara så speciellt med det här vykortet?


Jo på baksidan finner man Anders och Stines autografer.



Sen blev det tåget hem för att sova! Världens bästa fredag!!!!!!!!!!!!!!!





whoohoooo

Nämde jag att jag ska se Alphabeat ikväll? :P





The beat is

Nu dags att hoppa in i duschen och sen fixa den perfekta alphabeat outfiten. Sen in till stan äta något mysigt och sen vidare till Köpenhamn och tivoli.
Sen dansa hela natten lång!

Fortsätter peppa Alphabeat med en låt från deras senaste skiva.

 

 


Alphabeat!

Ikväll smäller det!!!!

Alphabeat på tivoli i Köpenhamn!!!!

Lätt överanvändning av utropstecken men det struntar jag i för jag är så himla glad! kan knappt sitta still. Det har ösregnat hela förmiddagen men nu har det slutat och solen skiner! Det kommer att bli världens bästa kväll!!!!

 

 


En shopaholic i New York



Titel: En shopaholic i New York
Oiginaltitel: Shopaholic Abroad
Författare: Sophie Kinsella

Handling: Rebecca har betalat av alla sin skulder, hon har fått ett nytt jobb och livet är perfekt. Sen så måste hon ju bara köpa ny kläder till sitt jobb, hon behöver dem ju faktiskt, det är en investering för framtiden.
Sen kommer nyheten som gör allting ännu bättre, hon ska flytta till New York. Hon reser dit och New York är helt perfekt! hon bor på lyxhotel, hon träffar massvis med tv-bolag som vill jobba med henne och det bästa av allt, New York är fullt av affärer och alla vet ju att det är billigt i USA och dollar är ju knappt riktiga pengar, det är som att handla med monopolpengar.
Hennes liv är perfekt, det finns inget som skulle kunna vara bättre men så händer det. Allt slås i spillror och ska hon än engång kunna klara sig ur knipan.

Tankar kring boken: Precis som när jag läste första boken så tycker jag inte att det är riktigt bra, jag skäms för hennes skull och känner mig som att det är jag som har gjort allt hon gör. Trots det så kan jag inte lägga ifrån mig boken och jag tänker läsa de andra böckerna i serien. Jag tror att det beror på att jag alltid vill veta hur historien slutar, oavsett om boken, filmen eller vad det nu kan vara är riktigt bra eller riktigt dålig så vill jag veta hur det slutar. Och det är ju verkligen ett genidrag av Kinsella eftersom båda böckerna har ett sådant slut att man undrar hur det ska gå.
Jag tycker att En shopaholic i New York är bättre än föregångaren En shopaholics bekännelser så jag hoppas att den tredje boken i serien höjer sig ytterligare en nivå.




En shopaholics bekännelser


Titel: En shopaholics bekännelser
Originaltitel: The secret dreamworld of a shopaholic
Författare: Sophie Kinsella

Handling:
Rebecca Bloomwood jobbar som ekonomireporter men hon spenderar hellre presskonferenserna med att fantisera om ny skor än att lyssna på vad som sägs. Det spelar faktiskt inte så stor vad hon gör, hon fantiserar hellre om att shoppa. Det finns bara ett problem och de är de där räkningarna som envisas med att komma på posten men det är bara att lägga dem i byrålådan så kommer de att försvinna....eller?

Tankar king boken: En shoppaholics bekännelser ha ju blivit otroligt känd och även blivit film, människor världen över har läst den här boken. Även jag ha läst den tidigare och varje gång jag läser den så känns det som att jag har läst den förut som att all chiclit jag har läst tidigare har mynnat ut till den här boken.
Sen känner jag mig precis som när jag kollade på Sune när jag var liten, då tyckte jag att det var pinsamt, jag skämdes fast det var de på tv:n som gjorde bort sig och jag inte hade någonting med det att göra. Precis som jag skämdes då så skäms jag nu som att det vore jag som gömde räkningar och hade skulder på tusentalskronor. Jag är väl medveten om att det inte är så, att jag aldrig handlat nått på kredit, lånat pengar av någon och att jag har kläder som är flera år gamla som jag fortfarande använder.

Trots att det känns som att jag har läst den förut och att jag skäms när jag läser den så sitter jag ändå här med näsan i nästa del i serien, En shopaholic i New York, och jag vet att jag med största sannolikhet kommer att låna resten av böckerna i serien nästa gång jag är på biblioteket.





Farbror Fred på vårhumör



Titel:
Farbor Fred på vårhumör
Originaltitel: Uncle Fred in the springtime
Författare: P. G. Wodehouse

Wodehouse har gjort det igen, en galen, förvirrade, knäpp och húmoristisk bok. Den här gången är vi återigen på Blandings slott och nu handlar det om grisar som ska stjälas, farbröder som ska övertygas, soppstånd, kärlek och falska identiteter.

Wodehouse skriver ju på ett verkligt roligt sätt och han är väl en av de få som kan beskriva en bödsmula som tanfull och få det att låta helt naturligt. Har tidigare tipsat om hans böcker och de är perfekta att läsa om man vill ha något att skratta till. Men den här gången tycker jag inte att han lyckas riktigt lika bra som med de andra böckerna av honom jag har läst. Hans grej är ju att det ska vara förvirring men den här gången så är det lite förmånga karaktärer vilket gör att det blir svårt att hålla isär vem som är vem och det ta därför lite längre tid att komma in i boken men trots det så är en bok av Wodehouse alltid en fullträff.




Rågbitar

Bakade även rågbitar och det blev ett stort gott brytbröd.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g margarin eller 1/2 dl olja
  • 5 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 13 dl rågsikt
Gör så här

Ugnstemperatur 225 grader

  • Smula jästen i degbunken.
  • Smält margarinet i en kastrull, häll i vatten och värm till fingervarmt.
  • Rör ut jästen i lite av degspadet och häll sedan i resten av degspadet.
  • Tillsätt salt, sirap och nästan allt mjöl.Spar ca 1 dl till utbakningen.
  • Arbeta degen smidig. Jäs den övertäckt i bunken ca 30 minuter.
  • Knåda degen några minuter på mjölat bakbord.
  • Platta sedan ut den i en smord långpanna.
  • Skär degen med mjölad kniv i 24 bitar.
  • Jäs bitarna övertäckta i 30 min.
  • Grädda ca 20 min mitt i ugnen.
  • Låt kallna under bakduk.

En bild på en del av brödet





Havretekakor

Bakade ju somsagt havretekakor häromdagen, de blev verkligen goda så här kommer receptet.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 2½ dl havregryn
  • 7 dl rågsikt
  • 3 dl vetemjöl
Gör så här

Ungstemperatur  225°
  • Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen och rör tills den lösts upp.
  • Klicka i rumstempererat smör och tillsätt sirap, salt, havregryn, rågsikt och det mesta av vetemjölet.
  • Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant.
  • Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 12 bitar.
  • Rulla varje bit till en bulle som plattas ut till en tekaka.
  • Lägg tekakorna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
  • Pensla tekakorna med vatten och strö på havregryn.
  • Grädda i ca 15 minuter.

Jag delade degen i ungefär 16 bitar istället och då blev tekakorna ganska stora så man kan lätt dela degen i fler än 12 delar.


Såhär blev resultatet, inte den finaste tekakan men den var god.





Bröd

Berättade ju häromdagen att jag skulle baka bröd. Jag gjorde havretekakor och rågbitar och kan meddela att båda sorterna blev jättegoda. Recepten kommer om en liten stund.



Jippie!

Imorgon så ska jag äntligen få se Alphabeat live!!!!!!
De är ett av mina absoulta favoritband och jag kan knappt förstå att jag äntligen ska få se dem live.







Söndag

Just nu
Lyssnar på film och musikal låtar och eftersom jag är ensam hemma så passar jag på och sjunger med så högt jag kan.

Alldeles strax
Ska jag hoppa iväg och baka bröd.


Här kommer det några av mina favorit musikallåtar




Memory från Cats. Elaine Paige är helt underbar på scen och jag får gåshud över hela kroppen varje gång jag hör den här låten.




Det bästa jag vet från Sound of music. Den första musikal jag såg, jag var 5 år och det var helt underbart.




Du måste finnas med Helen Sjöholm. Kristina från duvemåla var den andra musikalen jag såg och om jag hade tyckt att Sound of music var underbar så var det här ännu bättre. Jag minns inte hur gammal jag var men jag minns att jag tyckte att det var det finaste jag någonsin hade sett och än idag så vet jag inget som överträffar Kristina från duvemåla. Hur någon kan höra Helen Sjöholm framföra den här utan att börja gråta är för mig en stor gåta.



Grease lightning från just Grease. Grease är den musikal som jag ha sett överlägset flest gånger, jag har sett filmen så många gånger att jag är överasskad över att det gamla vhs bandet fortfarande fungerar. Grease lightning är kanske inte min favoritlåt från grease men jag är faktiskt inte säker på vilken som är det. Grease är inte bara den musikal som jag sett flest gånger utan också den som jag medverkat i flest gånger och alla gångerna så har jag varit med och framfört grease lightning, det är en låt som jag inte bara kan utantill utan också kan ett flertal koreografier till.

Här kommer några fler gamla favoriter från Grease.






<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/voi2Tm3sZc4&hl=sv_SE&fs=1&color1=0x3a3a3a&color2=0x999999"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/voi2Tm3sZc4&hl=sv_SE&fs=1&color1=0x3a3a3a&color2=0x999999" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>


Yes från Dirty dancing. Jag gillar den här låten för att den bär på så mycket minnen, den är underbar att dansa till och för mig makerar den också slutet på en tid som jag alttid kommer att minnas och en vänskap som aldrig kommer att ta slut.

Seasons of love fån RENT. Riktigt fin låt.


Gillar den här låten trots att jag hade en liten skräckupplevelse till den. Normalt så älskar jag att stå på scen, jag är säker på mig själv och tänker inte på vad jag ska göra utan bara på att förmedla en känsla. När jag skulle uppträda med den här var det inte fallet, jag hade lärt mig kanske 10 olika koreogafier på en vecka och befann mig nu på en scen inför massvis med folk i ett kallt och regningt tyskland. Jag har nog aldrig varit så missnöjd med mitt eget framträdande som jag var efter den kvällen, men det här numret gick faktiskt rikitgt bra. 


Nej nu får det räcka med musik, dags att baka bröd.


Valerie

Dagens hoppa upp ur sängen och dansa runt för det är lördag och en underbar dag.

Mark Ronson & Amy Winehouse - Valerie.

 

Man kan ju inte bli annat än glad av den här låten. Jag vill bara dansa runt hela lägenheten, av nån konstig anledning så skulle jag helst vilja dansa en quickstep. Har ingen aning om varför den här låten får mig att tänka på quickstep men konstigare saker har väl hänt.

 

 


läst

Har nyss läst ut Tidsresenärens hustru så det kommer massa recensioner senare.
Tidsresenärens hustru ver precis på bra och sällsam som jag kom ihåg den man vill verkligen inte att den ska ta slut.

 




Brownies

Testade ett nytt recept på brownies igår kväll och de blev faktiskt riktigt bra så här kommer receptet.

Ingridienser

125 gram smör
125 gram mörk choklad
2 st ägg
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1,75 dl valnötter

Tillagning


1. Lägg smör och choklad i en kastrull på mycket svag värme och rör om tills blandningen är mjuk. Lägg ägg och socker i en skål och vispa tills smeten är tjock och ljusgul.

2. Blanda ner chokladsmet, mjöl blandat med bakpulver och hackade nötter och häll smeten i en smord 20 cm fyrkantig kakform.

3. Grädda i 175 grader ca 30 minuter eller tills kakorna är klarar. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i fyrkanter.


De blev perfekta till efterrätt en fredagskväll, nästa gång tror jag dock att jag ska ta lite mindre socker och lite mera choklad.



skattjakt

Sitter och lyssnar på morgonpasset och knåpar med lite grejer, det kurrar till i magen och jag inser att det är hög tid att äta frukost. Knallar ut i köket öppnar skafferiet, inget bröd. Hmm tänker jag och inser ganska snart att det är min kille som har varit i farten igen öppnar kylen och där ligger det.
Nu sitter jag här med mina salladsmackor och vaniljyoghurt med keso.
Slutet gott allting gott.





lets start a band

Dagens lilla låt som får mig att bli på bra humör.





Picnik

Har precis kommit hem och nu sitter jag och läser lite. jag och min kille köpte varsin sallad och satte oss i slottsparken och hade mini picnik. Det var jätte mysigt, tänk vad härligt om man kunde göra så varje dag, fast då skulle det kanske inte vara lika mysigt. Nu en kopp te och läsa lite mera.




kläder

Eftersom jag spenderade gårdagskvällen med att titta på kläder och tänka vad trevligt det vore om de vore mina så kommer här en liten tänkom bildkavalkad från mig.

Liten rutig söt klänning från Ginatricot


Flera saker från H&M fashion against aids collektion.
Dock så blev det lite taskiga bilder.


Visit hm.com

 

 


Visit hm.com

 

 


Visit hm.com

 

 

Kläder från boohoo

 

Är speciellt sugen på den gröna och den mörkblåa med knappar.

 

 

Näe nu ska jag trotsa min allergi och ge mig ut i solen.

 

 


Ny bok

Började självklart läsa en ny bok igår kväll men det blev ingen av de jag i förväg funderade på utan det blev


Tidsresenärens hustru - Audrey Niffenegger.


Att säga ny bok är i och försig lite att ta i eftersom jag har läst den här boken flera gånger redan och det är en av mina personliga favoriter.




Solsken!

Det är superfint väder ute, varmt solsken och alldeles underbart härligt. Jag satt faktiskt ute en hel kvart innan jag var tvungen att gå in igen för att jag fick svårt att andas och mina ögon började kleta igen. Det är så himla härligt med allergi, jag menar vem vill vara ute på våren, vem vill egentligen sitta ute i solen, njuta av värmen och bli solbränd.

Tja vad är egentligen en bal på slottet .........





Godnatt

Nu så är det dags att gå och lägga sig och sova, hinner nog läsa några sidor i en bok innan jag somnar också, frågan är bara vilken.



Sov sött alla sötnosar.





Ni har väl inte missat

Som ni kanske har märkt så är Monki ett av mina favorit märken och  nu så kan man få deras nya tidning hem i brevlådan. Så gå in på deras hemsida och klicka på den lilla söta figuren nere i vänstra hörnet så får ni också snart hem en härlig Monki tidning hemskickad.




Okejsan

Okej jag sa att jag skulle sätta mig och skriva recensioner ikväll men jag orkar faktiskt inte så jag tänker fortsätta slötitta på tv medans jag surfar runt och kollar kläder.




Sommar och moln


Eftersom det idag har varit riktigt varmt ute, tyvärr ganska molningt men åndå så kan man ju inte låta bli att tänka på sommar, sol och bad.
Ramlade över den här bikinin på nelly och blev jätte sugen på att köpa överdeln eftersom jag verkligen gillar färgen och modellen trots att det är  en typ av bikini som jag inte brukar köpa. MEN som Tony Irving skulle ha sagt, jag gillar verkligen inte bikinitrosorna och visst så kan jag ju strunta i att köpa trosorna och bara beställa överdelen men det känns som att det kan bli ganska svårt att hitta en underdel i samma färg och det känns ju lite tråkigt att köpa en jätte fin överdel men inte ha någonting att ha till. Aja jag har ju redan alldeles förmånga bikinisar och baddräkter så det är inte ett problem som jag behöver bry mitt lilla huvud med allt för länge.


Haley Bikini Set SEK 298, Wonderland - NELLY.COM






Music Music

Onsdagens låt blir lifeboats med Snow patrol.









vill ha

Såg att pyttis hade lagt ut bilder från hennes kommande kollektion och det är så himla fint allt ihop! Gillar verkligen det hippie inspirerade linnet, hoppas att det går att beställa snart!




Dags för ny bok

Har läst ut Manhattans gullungar.



Ska sätta mig och recensera den och två andra böcker om en liten stund tänkte jag.

Så nu är det dags att hitta en ny bok att läsa, det lutar åt att det blir Den väntade



men jag får se vilken det blir.




Bibliotek

kan föresten tillägga att krönikan handlade om bibliotek.




Vardagslyx

Vardagslyx är ju ett mycket välanvänt ord inom bloggvärden och nu så tänkte även jag passa på att använda det.

Vardagslyx på hög nivå är när de har extrapris på naturgodiset.

Vardagslyx på ännu högre nivå är när de har lakris doppad i yoghurt eftersom man nästan aldrig hittar lakrits bland naturgodiset.

Vardagslyx på absolut högsta nivå är när de inte bara har lakrits, när de inte bara har youghurtdoppad lakrits utan när de även har chokladdoppad lakrits.

Behöver jag tillägga att jag just nu sitter och mumsar naturgodis :)




ett blogginlägg som blev en krönika

Har suttit och knåpat en stund på ett blogginlägg men insåg när jag var klar att det inte var ett blogginlägg utan en krönika. Har börjat på en novell som hittils i allafall verkar ganska lovande.
Ska försöka recensera två böcker i kväll.

Tjipp och hej!




Tisdag morgon

Har läst ut Farbror Fred på vårhumör - P. G. Wodehouse och har bara 30 sidor kvar i Rosor och lögner - Wilde.


Recension kommer senare.






Måndagsmusik

Avslutar den här måndagskvällen med ett av mina favoritband.

Alphabeat- 10 000 nights








Nytt i bokhyllan

Ramlade över en rea hylla med böcker i helgen så nu står det tre nya böcker i min bokhylla. Det blev:


Manhattans gullungar


Den väntade


Farozonen




Jakten på Julia

Har inte sett så många avsnitt av SVT jakten på Julia och min favorit Parwin åkte ju ut ganska tidigt. Jag har i alla fall tyckt att Ellen ska åka ut ganska länge nu eftersom de andra tjejerna är bättre men vecka efter vecka sitter hon säkert och någon annan tvingas lämna.

Idag kan man läsa det här i expressen

Nu försöker SVT mobba bort Ellen

Ellen säger själv att hon baske mig ska visa dommarna att hon kan det här och gå och vinna tävlingen men även fast jag tycker att hon redan borde ha åkt ut så kan jag bara tänka på en enda sak när jag läser det här.

Stackars Ellen, hon tävlar mot tjejer men mångårig träning och ett antal utbildningar i ryggen, hon står utan allt det. Skulle hon vinna kommer hon tvingas att öva mycket hårdare än alla andra under en lång tid för att sedan stå på scen varje kväll och bedömas av för henne helt okända människor. För henne kommer det att bli mycket mer personligt än för någon annan.

Hon har blivit Ellen men en stor del av svenska folket, hon skulle utan problem kunna få en mindre roll i en musikal eller komma in på en bra utbildning för att den dagen hon har huvudrollen i en stor musikal kunna stå där utan ångest eller nervositet och bara kunna njuta av stunden, något som jag inte tror att hon kommer kunna göra om hon skulle bli Julia nu.



Vägen till stjärnorna



Titel:
Vägen till stjärnorna
Originaltitel: Stairway to the stars
Författare: Barbara Bickmore

Handling:
Året är 1878 och Frank är påväg till Annie för att fria till henne. Han vet att hon älskar honom men hon vet inte vad hon kommer att svara. Han visste att om han skulle be henne gifta sig med henne till sommaren så skulle hon svara ja men det var inte det han tänkte fråga han skulle be henne vänta, vänta tills han kom tillbaka, när han hade pengar, när de kunde börja sitt liv tillsammans.

Annie sa inte ja till att vänta på honom.

Om han skulle bege sig ut på äventyr så skulle hon följa med honom.

Det här är historien om Annie och Frank, deras barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Främst så handlar den om familjens kvinnor, Annie, hennes dotter Sophie och hennes dotter Alexandra. Alla var de beslutsamma kvinnor med starka viljor men deras liv kom att se mycket olika ut.

Historien tar oss från år 1878 fram till andra världskrigets slut, från Kansas till klippiga bergen och vidare till New York, över hav till London, Paris och södra frankrike och tillbaka igen.
Genom liv där kärlek betydde allt eller ingenting. Liv där man fann kärleken men ödet tog den ifrån en innan den ens han börja.

Tankar kring boken:
För mig så svajar den här boken rejält på sina ställen, skilldringarna av Annie, Sophie och Alexandra är för det mesta nästintill perfekta men ibland så tar boken så oväntade vändningar att man börjar tvivla på det man tidigare läst. Vissa delar är så bra att man aldrig vill att boken ska ta slut medan andra får en att vilja lägga ned boken direkt.
Jag önskar att Bickmore hade varit jämnare i sin berättelse och att hon hade varit mer konsekvent i sin beskrivning av karaktärerna för som det är nu så går man från att ena stunden uppfatta en person som snäll och vänlig till att se den som egoistisk och manipulativ.

Betyg: 2,5/ 5



Drottningen vänder blad



Titel:
Drottningen vänder blad
Författare: Alan Bennett
Originaltitel: The Uncommon Reader

Handling: Den egngelska drottningen hör sina hundar skälla hysteriskt. Hon går för att ta reda på varför och hon får syn på en bokbuss. Hon har aldrig tidigare sett en bokbuss vid slottet och uppenbarligen har inte hundarna det heller. Hon går in i bussen för att be om ursäkt för hundarnas skällande, inne i bussen finns endast två personer, chauffören och en smal rödlätt pojke. Drottningen ber om ursäkt för hundarnas beteende och inser sedan att när hon ändå är här så borde hon låna en bok, inte för att hon läser utan för att vara artig. Hon lånar den första bok hon får syn på, hon läser den men tycker inte att den är speciellt bra.
Onsdagen efter är det dags att lämna tillbaka boken och även denna gång är det bara chauffören och den rödlätta pojken i bokbussen. Drottningen lämnar tillbaks sin bok men inser sedan att hon såklart borde låna en bok till. Det är denna bok som kommer att ändra hennes hela liv för denna gång så lyckas hon faktiskt låna en bok som hon tycker riktigt bra om.
Det här är en historia om en drottning som började läsa och sedan inte kunde sluta, en pojke som gick från diskare till att jobba för englands drottning och sist men inte minst vad man tyckte om att drottningen läste.

Tankar kring boken: Den här boken ser inte ut att vara mycket för världen med sina 124 sidor men det är verkligen en bok som alla borde läsa.
Med humor och värme beskriver Bennett hur böcker påverkar oss,hur vi ser på läsning och vad en enda bok kan göra för skillnad. Det här är verkligen litteratur, humor och satir när den är som bäst!





Slut på helgen

Eftersom det har varit långhelg så har det inte blivit så mycket bloggande men mycket annat. Den här helgen har jag:

  • Myst med pojkvännen.
  • Sett regnet strila ned för rutorna.
  • Gått på promenad i regnet för att sedan avsluta med varmchoklad på ett mysigt café.
  • Varit till biblioteket.
  • Druckit kaffe.
  • Druckit stora koppar te.
  • Sytt ett par leggings.
  • Börjat på mönster till en skjorta.
  • Sovit.
  • Gjort hemgjord glass. Det skulle bli vaniljglass med kolarippel och hasselnötter men det blev kolaglass med hasselnötter istället.
  • Städat.
  • Tvättat,det är nog första gången sen vi flyttade hit för nästan två år sedan som vi i princip inte har någonting att tvätta.
  • Läst ut Vägen till stjärnorna.
  • Läst ut Drottningen vänder blad.
  • Börjat och slutat läsa Den unga Werthers lidande eftersom jag fick med mig så många bra böcker från biblioteket.
  • Börjat läsa Farbror fred på vårhumör.
  • Börjat läsa Manhattans gullungar.
  • Börjat läsa Rosor och lögner.
  • Insett att jag borde ha börjat läsa Oscar Wilde tidigare.
  • Kollat hockey och sett Sverige vinna mot Kanada.
  • Önskat att solen sken och att det var varmt!
  • Suttit under filten med sockor, mjukisbyxor, tjocktröja och vetevärmare, druckit te och ändå frusit.
  • Insett att det finns en chans att jag får se Alphabeat live om bara några veckor. JIPPIE!
  • Och en massa andra roliga och mysiga saker.



Wodehouse igen

Har läst ut Drottningen vänder blad nu och som jag har sagt tidigare så var den riktigt bra.
Nu dags för en bok av P. G. Wodehouse igen. Hans böcker är perfekta när man vill läsa någonting roligt vilket kan behövas när regnet öser ned som det har gjort här i flera dagar nu.




Ny bok


Efter en tripp till biblan så kom jag hem med den efterlängtade Drottningen vänder blad av Alan Bennett. Har redan läst halva boken vilket inte är så svårt eftersom den är ganska tunn men hittils så får den en 5:a i betyg av mig.




Hejdå torsdag

Läst ut Vägen till stjärnorna, recension kommer senare.

Nu dags att börja på Den unge Werthers lidande. Har läst den förut men kände att det var dags att läsa den igen utan att bli tvingad av en lärare att göra det.





Hej torsdag

Hejsan svejsan!

Har precis läst ut Barbra Bickmores Vägen till stjärnorna recension kommer senare.




Ha en mysig ledig torsdag :)




Slutet på en dag med regn

Alltså idag så har regnet öst ned hela dagen, det har åskat och blixtrat och varit riktigt höstväder trots att det redan är mitten av maj. Det är ju typiskt att det ska bli dåligt väder lagom tills alla ska vara lediga också.
Aja den perfekta avslutningen på en regnig dag ( eller alla dagar för den delen ) är en kopp te så jag tänkte passa på att dela med mig av några av mina favoriter ur teskafferiet.



Grönt te med yoghurt/citron smak, fick det i present engång och jag vill nästan inte dricka av eftersom det är så gott, jag vill ju inte att det ska ta slut.




Grönt te med ingefära/citronsmak ett te som håller förkylningen borta.



Och tillsist ett av de få svarta teerna jag äger. Ett te med apelsin smak och trots att jag inte är speciellt förtjust varken i svart te eller teer med fruktsmak så tycker jag faktiskt att det här är riktigt gott att dricka nångång ibland.


Nu en kopp te, jag tror att det blir ingefära/citron.




Tänk om

Regnet inte öste ned idag, tänk om solen sken, det var varmt och jag hade solbruna ben. Då hade dagens outfit gärna fått se ut så här.



Textilsko från Skopunkten.com


Topp Monki, shorts Monki, skor Skopunkten, solglasögon H&M, ring cocoo




Får man verkligen göra tv-program av allt?

Skrev ett inlägg tidigare om ett Australiensiskt tv-program där ungdomar skulle sälja sin oskuld. Det fick mig att tänka på en hemskt dålig film jag såg för några år sedan. Det handlade om en tv kanal som var beredda att göra något extremt för att locka tittare och de fick en idé till ett nytt tv-program.
Programet gick ut på att ett antal deltagare skulle spela ryskroulette i direktsänd tv och de som klarade sig kvar till sist skulle vinna en stor summa pengar.
Då tyckte jag bara att det var en film om någonting hemskt och otänkbart och undrade vem som hade fått idéen till en sån film. Idag tänker jag, kommer den filmen att en dag bli verklighet? kommer folk att skriva brev och köa i timtal för att få chansen att eventuellt ta sitt liv i direktsänd tv?
Har verkligen jakten på höga tittarsiffror gått så långt att riktiga människor måste sälja sin oskuld och ta sitt liv medan vi sitter framför tvrutan och ser på?
Kan inte folk bara läsa en bok istället?



Glöm att ni har en dotter



Titel:
Glöm att ni har en dotter
Originaltitel: Forget you had a doughter
Författare: Sandra Gregory

Handling: Sandra Gregory har under många år bott och arbetat i Bangkok men när hon förlorar sitt jobb så bestämmer hon sig för att resa tillbaka till England. Hon har inte råd med en biljett hem så hon bestämmer sig för att smuggla en liten mängd heroin åt en främmande man. Det finns bara ett problem med det, hon blir tagen av polisen och döms till fängelse, ett straff som hon b la avtjänar på det ökända fängelset Bangkok hilton.
Det här är Sandra Gregorys egen berättelse om hur ett enda misstag kan förändra hela ens liv.

Tankar kring boken: Det var många är sedan jag läste den här boken men den är en bok som man aldrig glömmer bort. Det är en hemsk berättelse om hur allt kan förändras på ett ögonblick och otroligt läsvärd. Det är en bok som man kanske inte vill läsa men som man definitivt borde.






De säljer sin oskuld

I ett nytt Australiensiskt tv-program så ska ungdomars oskuld auktioneras ut.

Min första tanke är, är det här på riktigt, är det någon som tror att det är första april idag?
Sen tänker jag finns det verkligen folk som gör det här, som för pengar säljer sin oskul för pengar i tv. Är inte tanken att ens första gång ska vara med någon man tycker om och inte med någon sliskig typ som har betalat pengar för det. Tror de verkligen att de efter det kommer att kunna se sig själva i spegeln och fortfarande respektera sig själv eller för den delen att någon annan kommer att kunna respektera dem. De kommer för alltid att minnas det här, de kommer att vara tvugna att leva med det hela livet.

Och vilken idiot kommer på idéen till ett sånt här program?
Och vilka idioter kommer att titta på det?






Dagens titt i garderoben

Så var det då dags var dagens outfit och om jag får säga det själv så är just dagens mycket inspirerande.













Regnställ
Från: mycketgammaltochfulltmedreklam
Storlek: Extra alldeles förmycket förstor
Detalj: Det nyaste och hetaste i modevärlden är reflexer, passar till allt och blir verkligen superbra på kort.

Skor
Från: Gammaltochfultlängstinigarderoben
Detalj: Det är inte alls gammalt, slitet och smutsigt det är vintage.

Nämde jag att det har ösregnat hela dagen?




Ett kärt åteseende

Dagens kära återseende i CD hyllan är Adele´s Chasing pavements



En bra låt och en video med en oerhört inspireande koreografi, jag vill också dansa runt på trottoaren.



Flicka med pärlörhänge



Titel:
Flicka med pärlörhänge
Origaltitel: Girl with a pearl earring
Författare: Tracy Chevalier

Handling: Året är 1664 och Griet har precis fått anställning som tjänsteflicka hos målaren Vermeer och det blir en början på ett liv med mycket jobb, att vara ensam i en ny värld, att göra vad som förväntas av en och att föralltid leva vidare som mästerverket Flicka med turban.

Tankar kring boken: Jag vet att jag har beskrivit handlingen mycket kort men Tracy Chevaliers böcker är alltid bra. Hon tar med läsaren till en svunnen tid och man får uppleva saker man aldrig trodde var möjliga. Handlingen i Flicka med pärlörhänge behöver ingen närmare beskrivning allt du behöver göra är att läsa den.

När jag läser Flicka med pärlörhänge så är jag inte längre Anna jag är Griet vilket är underbart när man läser boken eftersom det gör allt så mycket mer verkligt och jag känner verkligen hur jag befinner mig i Holland på 1600-talet. Men det gör också att så fort jag lägger ifrån mig boken så känner jag mig fortfarande som Griet, även när jag läst ut boken så dröjer det sig kvar en känsla av att jag lever det liv som förväntas av mig samtidigt som jag bär på en hemlighet.

Flicka med pärlörhänge får bara 3,5 i betyg och det beror på att jag har läst nästan alla böcker som Tracy Chevalier har skrivit och jag vet att hon kan bättre än så här. Men trots det så är Flicka med pärlörhänge en helt underbar bok.

Betyg: 3,5








Böcker jag önskar fanns i min bokhylla


Jane Austens samlade verk, jag menar kan det bli bättre än så?


Älska mig och skiv!
Bevväxlingen mellan Anton Tjechov och Olga Knipper som trots att de är gifta spenderar långa perioder åtskilda. En brevväxling om att älska, skriva och leva.

Ända sedan jag som en liten praktikant för många år sedan såg en repetition av Älska mig och skriv så har det varit en bok som jag önskade att jag hade i min bokhylla.





Kunzelmann & Kunzelmann
Tja det är väl pinsamt att jag inte har läst den efter att strålande recensioner den ha fått.



Hundaåringen som klev ut genom fönstret och försvann.
Att läsa beskrivningen av den på Adlibris var allt som behövdes.











Tillslut två böcker av Wodehouse, egentligen så skulle jag vilja ta med alla hans böcker på min önskelista men jag tror att listan skulle bli lite för lång då så jag nöjer mig med två.

Alla böckerna finns på Adlibris om du skulle bli sugen på att utöka din boksamling.








Mörker

Det är mitt på dagen och det är kolsvart ute, det är som att det har kommit ett askmoln och lagt sig här så att allt blir svart. Det var vad jag skulle skriva, vad jag tänkte skriva när jag började på det här inlägget men sedan så såg jag blixten och hörde åskan bara sekunden senare så nu tänker jag rycka ur mitt internet och läsa en bra bok istället.




The good wife

Sitter och tittar på the good wife på fyran, har bara sett ett avsnitt av det förut men jag har en känsla av att det är en serie som jag kommer att ha svårt att missa några fler avsnitt av.

Till det dricker jag en kopp vanilj te
och äter ett äpple.



Ha en fortsatt mysig tisdagskväll.




Blue tuesday






Dagens outfit kom från Ellos, Gina tricot, Bracy och Din sko

I dina kläder




Titel:
I dina kläder
Original titel: Life swap
Författare: Jane Green
Utgivningsår: 2005. På svenska 2008

Handling: Vicky har allt, hon arbetar på den supertrendiga tidningen Poise!, är snygg, singel, har en garderob fylld med trendplagg och en mysig lägenhet i London. Men hon drömmer om någonting annat, ett liv med man, barn och ett hus på landet.

Amber bor i USA och lever precis det liv som Vicky önskar att hon hade. Hon har en underbar man, barn, ett stort hus och hon spenderar dagarna med att shoppa märkeskläder och umgås med de andra hemmafruarna.

Men inte heller Amber är lycklig. Så en dag får hon syn på att Poise! söker en läsare som en av deras journalister ska byta liv med.

Helt plötsligt befinner sig Vicky i ett gigantiskt hus utanför New York och Amber i en lägenhet i London. Men är verkligen gräset grönare på andra sidan och är allt vad det verkar att vara på ytan?

Tankar kring boken:
Jane Green är en författare som lyckas med något som många andra inom chick lit inte gör, nämligen att göra det intressant och framför allt välskrivet. I dina kläder är en bra bok som är perfekt att läsa på stranden eller i hängmattan men det kommer inte att lämna några bestående minnen och den kommer inte heller att bli en av de böckerna som du läser om och om igen.

Betyg: 2/5




P3

Eftersom Christer är slut och jag inte är ett så stort fan av humorhimlen så lyssnar jag nu på Deportees!

 

Gillar verkligen det här bandet. Såg dem live förra sommaren och trots att det regnade så fick de hela publiken att le och dansa runt.

 

 


Hjärtkakor

Tänkte att jag skulle överraska min kille häromdagen med att baka kakor till honom bara för att det var en vanlig torsdag. Var sugen på att göra riktigt gulliga kakor och att testa något nytt. Började leta recept och hittade det här.

Ingredienser:

200 g smör/margarin
1 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
2 dl florsocker till glasyr
2 msk vatten
Karamellfärg
Strössel


Utförande:
Låt smöret ligga framme och bli mjukt, blanda ihop det med florsockret och vaniljsockret tills det blir poröst. Tillsätt vetemjölet och potatismjölet och blanda ihop. Tag lite av degen och platta ut med handen till en centimetertjock bit. Tag ut hjärtan med en kakform. Upprepa tills degen tar slut. Grädda i ugnen på 175-200°C i 10 min eller tills kakorna fått en gyllengul färg.
Blanda ihop glasyr av florsocker och vatten, tillsätt ca 1 droppe karamellfärg (beroende på hur stark färg du vill ha). Bred glasyren på kakorna som har fått svalna och strö över strössel direkt.

Receptet hittade jag hos http://starlitheart.blogg.se/.

 

Och så här blev mina kakor

 

 

 

 

 



Jag kan meddela att kakorna blev väldigt söta, på två sätt. De blev super gulliga men också ganska söta vilket jag tror beror på framför allt strösslet men jag är ändå mest nöjd med att de blev så gulliga så jag bryr mig inte om att man får hål i tänderna av att titta på dem :)






Nytt i bloggen

Som några av de få läsare jag har kanske har märkt så har jag lagt till en nu sak på bloggen nämligen rubriken Bokhylla som finns här på den högra sidan.
Under den kategorien kommer jag att lägga in böcker som jag har i min bokhylla med länkar till mina recensioner av dem. För tillfället så är det inte så många titlar och ännu färre recensioner men jag ska fösöka fylla på så mycket jag kan.

Ha en fortsatt mysig dag och läs gärna en bok








Psmith ordnar saken




Titel
: Psmith ordnar saken
Originaltitel: Leave it to Psmith
Författare: P. G. Wodehouse
Utgivningsår: 1923. På svenska 1934.
Handling: Psmith är trött på fisk! Han är trött på att gå upp i ottan, han är trött på att stå hela dagarna bland fisk, han är trött på fisk!
Psmith kan tänka sig att göra vad somhelst för att slippa fisk och sätter därför in denhär annonsen i tidningen

PSMITH ORDNAR SAKEN
Psmith sköter allt. Psmith är alltid redo.

SÖKER NI NÅGON
att ordna era affärer? att sköta er rörelse?
att gå ut med hunden? att mörda er tant?

PSMITH ORDNAR SAKEN.
GÄRNA LAGBROTT

VAD VILL NI HA GJORT
( så länge det ingenting har att göra med fisk )

PSMITH ORDNAR SAKEN


Psmiths uppdrag blir att stjäla ett diamanthalsband. Men vad kommer att ske under historiens gång och kommer han att lyckas?
Det här historian utspelar sig i början av 1900-talen på den engelskalandsbygden och den innehåller humor, diamanthalsband, stulna identiteter, förväxlingar, tjuvar, lorder som bara bryr sig om sina blommor och till sist men inte minst kärlek.

Tankar kring boken:
Det här är verkligen en bok man blir glad av, en rikitgt rolig läsupplevelse och jag kan inte annat än att rekomendera er att läsa den här boken.
Författaren P. G. Wodehouse har skrivit över 90 böcker, de flesta i samma humoristiska stil och många av dem har senare blivit filmer.

Betyg: 5/5





tacomåndag

Har precis lagat lite mat och det blev en fisk soppa med tacosmak.

  • Fräs 1/2-1 gullök i lite olja
  • Tillsätt 1 burk tacosås
  • 1 1/2 burk vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 hackad paprika
  • Tomater skurna i bitar
  • 400 g torsk

Låt det koka ca 10 minuter, tillsätt en burk majs och servera.

Till soppan serverade jag moorotsstavar och mjukttacobröd med tomatsås, skinka, tomater och lite ost som jag stekte på svag värme i en torrstekpanna.




The veronicas

Andra saker flickvännen gör när pojkvännen inte är hemma är att dansa runt till



The veronicas - Untouched.



dagens outfit









Topp från Monki, kavaj från Cubus, jeans från JC, blått hårband från Monki och skor från Dinsko.




Saker som flickvännen gör när pojkvännen inte är hemma.....

Saker jag gör när min kille inte är hemma och jag har lovat honom att städa:

  • Bloggar
  • Lyssna på musik
  • Tittar på kläder på internet
  • Äter choklad

Saker jag inte gör när jag är ensam hemma och har lovat min kille att städa

  • Städar



I mitt smyckerskrin

Var inne på www.cocoo.se förut idag och hittade en hel del saker som jag gärna skulle ha i mitt smyckeskrin, här är några av smyckena:

En riktigt söt ring med rosett


En halsband med en en snygg sneaker som berlock

Och slutligen det perfekta halsbandet för alla bloggare.




Blåsapa- recension

Fick en söt liten blåsapa av världens finaste pojkvän häromdagen, har provat den några gånger så här kommer en recension av den.



Den är verkligen super söt och ser gullig ut i bokhyllan när man inte använder den, var dock lite större än vad jag trodde att den skulle vara.
Den funkar faktiskt rikitigt bra och nagellacket torkar fortare utan att det blir några luftbubblor i lacket.
Jag är verkligen nöjd med den och det enda som jag tycker är negativt med den är att den faktiskt låter ganska mycket när man använder den.



En dag på stan

Lördagen spenderades med att gå i affärer och jag lyckades självklart även slinka in i en bokhandel.
Måste dock säga att något som jag verkligen saknar i Malmö är en mysig liten bokhandel med riktigt bra service för det är något som jag inte har hittat här än.
Jag är uppväxt i ett litet samhälle med en av de sämsta skolorna i sverige, en kyrka som blivit utnämd till sveriges fulaste, ett samhälle som nästan ingen hört talas om och som ingen vet vart det ligger men en sak hade vi i alla fall, sveriges bästa bokhandel.
Den var liten och mysig med bra priser och man kunde alltid fynda. Dem hade verkligen allt i den bokhandeln men det var varken sortimentet eller priserna som utmärkte den bokhandeln, det var servicen.
Om en bok som man inte ville ha så beställde de den och så fort den kom in så ringde de upp en men det var inte allt, det kunde även låta såhär:

- Hej
- Hejsan det är ...... från bokhandeln. När du var 10 år så köpte du de här böckerna ....., ......, ..... men nu har den författaren börjat skriva böcker för vuxna vill du att jag ska lägga undan ett exemplar till dig?
- öö okej

eller

-Hejsan din farmor köpte den här boken till dig i födelsedagspresent förra året och nu har det kommit ut en till bok i samma serie, vi får in några exemplar av den på torsdag så det är bara att du kommer in om du är intresserad.

Det är service på HÖG nivå och med någon som kommer ihåg varenda bok som man någonsin har köpt eller fått så är det ganska lätt att be den personen om boktips och vara säker på att man kommer att gilla det.

Så alla tips på bokhandlar i Malmö med omnejd mottages tacksamt.

Men det jag tänkte säga när jag började skriva det här inlägget var i alla fall att en av de böcker jag sprang på i lördags var



Drottningen vänder blad av Alan Bennet. Det blev dock inget köp men ska kolla om de har den nästa gång jag är på biblan och om det är någon som har läst den så får den jätte gärna lämna en kommentar.




Gamla godingar från min bokhylla

Har under helgen läst den fantastiska






















Flicka med pärlörhänge

och

den underbart roliga













Psmith ordnar saken.

Hann även börja på min nyinköpta bok
















Vägen till stjärnorna och även den verkar vara riktigt bra.




Nymålat

Så här blev resultatet



lacket är flera år gammalt men kommer som sagt från viva la diva.



Söndagkväll

Spenderar söndadskvällen med att lyssna på Amy Macdonald

och måla naglarna i blått med ett lack från viva la diva och få naglarna torra med hjälp av min söta blåsapa som jag fick i present häromdagen.

 

 


Middag

Nu är det dags att laga middag, tror att det blir rotfruktsgratäng.




Jenna Ushkowitz

Fortsätter med Glee temat för dagen med Jenna Ushkowitz top 6 snyggaste outfits.

 

6

5

Gillar verkligen den här klänningen men frisyren går inte hem hos mig.

 

4



3


2

1






Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin



Lea Michele

Det är mysig söndag, jag har precis tittat på ett avsnitt av en av mina favoritserier Glee, för mig som är en riktig musikalnörd så är ju Glee verkligen perfekt :)
Nu så sitter jag här framför datorn men en mysig kopp kaffe så då tänkte jg att det kunde passa med lite stilinspiration från en av Gleestjärnorna Lea Michele.

Lea Michele´s top 9 snyggaste outfits

9


8



7


6


5


4


3


2


1






Svärdet i stenen

Jag ger upp nu!
Har haft svärdet i stenen av T.H. Withe legat på mitt nattduksbord i veckor och läst lite i då och då, de första hundra sidorna var riktigt bra men sen så blev det bara segare och segare och jag läste allt annat jag kunde hitta för att slippa läsa mer i svärdet i stenen och nu när jag har läst mer än halva så ger jag upp. Nån gång ska jag läsa ut den men förnu så hamnar den i bokhyllan igen.

 

 

 

 



RSS 2.0