Picture jacket

Hittade den här coola jackan när jag var på stan igår men mina orangutangarmar ställde till det då ärmarna var alldeles för korta. Vilket var lite synd för den var riktigt snygg men det var väldigt bra för min plånbok.








Exams equals coffee

Igår efter tentan så pratade jag med min mamma i telefon lite snabbt mest för att säga att jag hade överlevt den. Hon sa åt mig att jag var tvungen att ta en fika på stan, jag antog att tyckte att jag var värd det efter min tenta. Lite senare på kvällen så ringde jag upp henna för att höra hur det var med henne och pappa och det första hon frågade var om jag hade ätit luch ute och vad jag hade ätit.
Och ja jag kunde ju intyga att jag ätit luch på stan.
Kunde dock inte låta bli att tänka att om det ska fortsätta så här så kommer det att gå inflation i mitt tenta fikande, tur att jag inte har någon mer tenta på några veckor.




Sunday

Dagen började med långfrukost framför datorn.



Sen så blev det promenix på stan, hittade äntligen ett par hela skor i rätt färg och rätt storlek så de fick följa med hem. Njöt av det fina vädret och handlade födelsedagspresent åt en kompis. På hemvägen så gick jag en omväg bara för att få promenera i det fina vädret, tog vägen genom parken och satte mig där en stund, jobbade lite på solbrännan och skrev lite. När jag suttit där en bra stund så insåg jag att jag var väldans kissnödig så jag bestämde mig för att gå hem. Då gick solen i moln så jag tänkte att det nog faktiskt var dags att gå hem. Väl hemma så åt jag lite resten till lunch/ middag medan jag läste lite bloggar.
Kollade till på klockan och såg att hon var kvart i fyra och blev plötsligt lite nervös.
Det var nämligen så att från och med klockan fyra så kunde vi ringa till våran lärare och få reda på resultatet från gårdagens tenta. Inte nog med att jag inte gillar att prata i telefon, vem blir inte nervös av tentaresultat?
Spenderade ytterligare en timme framför datorn medan jag då och då ringde till min lärare men det var upptaget. Så äntligen på tredje försöket så fick jag tag på honom och reda på mitt tentaresultat, och jag fick ett VG till! Även detta firades med tjoanden och lite dans.
Efter detta var jag så glad att jag städade min lägenhet, bokade tvättid och bakade en kladdkaka.


Att få två VGn på två dagar kändes verkligen så himla härligt och jag känner mig verkligen i fas med mina studier just nu och mitt studiesjälvförtroende är på topp.

Nu blir det en stor kopp te.








Saturday

Gårdagen började med att jag vaknade och blev glad av att solen sken, det hann dock gå över tills jag stod och väntade på bussen då det istället hade börjat regna. Tog bussen till skolan och skrev tenta som faktiskt kändes helt ok.
När jag kom ut från tenta så regnade det inte bara utan det var ganska så kallt också, speciellt eftersom jag firade det "fina vädret" med tunna leggings och klänning. Så jag drog hem och bytte om så fort jag kunde för att sedan möta en kompis på stan.
Vi vandrade runt i affärer och sen så blev det långfika vilket i mitt fall var lunch. Jag åt världens godaste kalkonbagel och drack färskpressad apelsinjuice. Sen så promenerade jag hem, lyssnade på bra musik, var jätte mätt och tänkte att idag är en riktigt bra dag. Kom hem och startade datorn och det första jag ser är att mitt tentaresultat för min hemtenta har kommit in. Detta var en tenta som jag verkligen tyckte gick jätte dåligt, att den var helt hemskt skriven och jag var helt säker på att jag inte skulle bli godkänd men hoppades ändå att jag skulle bli det. Övervägde att inte kolla mitt resultat eftersom jag haft en så bra dag hittills och jag ville verkligen inte förstöra den men jag kunde inte låta bli att titta i alla fall, och jag hade fått ett VG!, jag blev så glad att jag hoppade/ dansade runt och tjoade hur länge som helst.

Efter det så åt jag hemgjord daimglass och tittade lite på film innan jag somnade.

Man kan lungt säga att lördagen var en helt underbar dag :)





My mascara


Det här är min absoluta favorit mascara, har använt den i många år och jag tycker verkligen att den är perfekt. Jag är sån att när jag hittar en mascara jag verkligen gillar så avänder jag den tills de slutar tillverka den, vilket har hänt. Som sagt var så har jag använt den här i många år och jag hoppas verkligen att de inte slutar tillverka den.






What I´m reading



Den här härligt soliga söndagen läser jag The Moneypenny diaries av Kate Westbrook.






I told you to be patient



Pluggpausen blev visst en låt längre än tänkt.




Rescue me

Tar pluggpaus och dansar runt till det här









Tuesday

Min tisdag

  • Vaknar och gör mig redo för att gå till biblan.
  • Inser att det ösregnar ute.
  • Bestämmer mig för att stanna hemma och plugga istället.
  • Tänker att det är stökigt här hemma.
  • Städar lite.
  • Funderar på om det skulle se bättre ut om jag ställde sängen mot andra väggen.
  • Möblerar om.
  • Städar lite mera.
  • Flyttar runt på lite andra saker.
  • Börjar städa mina garderober.
  • Äter lite lunch.
  • Läser bloggar.
  • Dansar runt lite hemma.
  • Provar skor.
  • Börjar rensa bland mina kläder.
  • Inser att om jag rensar mer bland mina kläder så har jag nästan inget kvar.
  • Lägger tillbaks nästan allt jag rensat ut.
  • Äter glass.
  • Tittar på skor på internet.
  • Sköljer frukt.
  • Rensar kylskåp.
  • Drömmer om NZ.
  • Tittar lite på tv.
  • Skypar med en kompis.
  • Tänker att jag borde plugga.
  • Funderar på hur länge det ska regna.
  • Tänker att jag borde gå och handla men har ingen lust.
  • Pratar lite i telefon.
  • Får för mig att det är onsdag istället för tisdag.
  • Åååå NEJ!
  • Pjuh,vilken tur det är fortfarande tisdag.
  • Läser lite mera bloggar.
  • Sätter mig äntligen och pluggar.
  • Jisses vad trist det här är.
  • Skriver blogg inlägg.
Näe men det här går ju strålande.





New Zealand in my heart

Sitter just nu och kollar på flygbiljetter till NZ, inte för att jag ska åka dit snart utan för att jag saknar det så. Jag vill simma med delfiner,surfa, rafta, hika, gå på promenad och titta på sjölejon och sälar, vara omgiven av underbar natur och jag vill göra det nu nu nu!



Nya Zeeland, det underbaraste landet.




What I wish was in my wardrobe

Provade den här inne på hm för ett tag sen, gillar verkligen korta jackor och har redan alldeles för många så den här fick inte följa med mig hem, men jag tycker verkligen att den är riktigt snygg.







 


Monday evening

Nya skor matchas bäst med mjukisbyxor, stökig lägenhet och massa plugg.






To take a leap

Oavsett hur bra jag trivs med mitt liv, hur fina vänner jag har, att solen skiner och fåglarna kvittrar så kan jag bli så trött på det.
Att inte veta vad framtiden innehåller är ju en av de bästa sakerna men också en av de värsta.
För ett år sedan så satt jag precis som idag och funderade på framtiden, idag är jag mycket lugnare än vad jag var då för att jag vet att jag kan om jag vill, att oavsett vad alla säger så kan jag om jag vill, även om jag väldigt ofta glömmer bort det.

Ibland känner jag mig ung, ibland känner jag mig gammal. Ung för att jag faktiskt fortfarande är ung och har så mycket framför mig. Gammal för att jag borde ha hunnit med mer saker i mitt liv, tagit fler chanser.

Mitt liv är helt och hållet mitt eget, under en alldeles för lång tid var det inte det, bara jag kan bestämma vad jag gör med det. Men hur vet jag att jag har gjort rätt val?
Att det här är det livet jag borde leva, att jag lever mitt liv i rätt stad, rätt land, att jag läser rätt utbildning?
Att jag gör rätt när jag sätter mål långt fram i tiden, om det är rätt att motivera mig själv med att om jag klarar det här så får jag leva ut min dröm om några år. Även om jag vet att det här är en del av min dröm så kan jag inte låta bli att undra vad min dröm egentligen är, om jag skulle nöja mig med något annat eller om jag skulle vakna upp en dag om 10 år och ångra mig.

Idag är en dag när jag tvivlar, om det här är rätt eller om jag ska släppa allt och hoppa. Och om jag hoppar, vart hoppar jag, hur högt hoppar jag och vad gör jag när jag landar?

 

 


I used to be good at this

En kaffe kopp senare sitter jag fortfarande och stirrar på samma textrad, vet vad jag vill säga men kommer inte dit. Har ju redan tagit till de klassiska knepen promenda och kaffe men det verkar inte hjälpa.
Nej nu kör vi, fokus!




Power talk

Bästa sällskapet på powerwalken är Scott Mills och gänget , det händer dock att man får en del konstiga blickar eftersom man går runt och skrattar för sig själv.




Spring time

Hemma igen efter en powerwalk i det otroligt fina vädret, det är verkligen riktigt varmt ute idag.
Nu ska jag sätta mig med en kopp kaffe och fortsätta plugga.


Kaffe dricks bäst ur uggle koppen, har även förhoppningar om att den gör så att jag blir smart som en uggla.




In my wardrobe


Hittade den här på Vero Moda för ett tag sen och den har verkligen blivit en riktig favorit, inte så förvånande med tanke på att jag verkligen diggar jeansskjortor.




My favorite


Ett av mina favorit halsband.





Strawberry smoothie


Bästa frukosten





I couldn´t resist

Så jag gick iväg för att byta skorna som var trasiga men tyvärr så hade de inga likadana och då fick jag frågan om jag ville byta till något annat, då kunde jag inte låta bli längre och en stund senare lämnade jag butiken med de här i handen.

 

 

 


Make up




Jag beställde lite smink från e.l.f för ett tag sedan, nu har jag testat allt och måste säga att jag är väldigt nöjd med det.
Mascaran är verkligen jätte bra och eyelinern lyckades till och med jag måla dit snyggt. Sen så klantade jag mig lite och beställde lite för ljust puder, även den färgade fuktighetskrämen var lite för ljus men men så kan det gå.
Så om man vill beställa billigt smink så är det här ett bra tips.




Tea time

Nu dags för en kopp te!






earcuff

Alltså kolla vad snygga!
Jag gillar speciellt den med vingen.




victoria's secret

När jag var i USA förra året så gjorde jag mitt första besök i en victoria's secrets butik, kan bara säga att det nog är så nära himmlen på jorden man kan komma. Underbart snygga kläder och världens trevligaste personal.
Köpte en bikini där och den är nog den bästa och finaste bikini jag någonsin har haft. Den sitter hur bra som helst och jag bara älskar färgen och mönstret. Ångrar dock att jag inte köpte en av deras body sprays som jag tyckte så mycket om men ändå lyckades jag intala mig själv om att jag inte behövde den. Varje gång jag är på en flygplats så går jag alltid till parfym avdelningen för att se om de har just den men den finns aldrig, får helt enkelt köpa den nästa gång jag åker dit.
Vad jag ville säga är helt enkelt att deras grejer är underbara och här har man chans att vinna några av deras produkter och ett snyggt smycket. Gå in och tävla du med!




TGIF

Firar att det är fredag och svänger ihop lite choklad kola.

1 dl smör eller margarin
3 msk kakao
1 dl sirap
1 dl strösocker

Koka allt i en tjockbottnad kastrull i 4 min, var noga med att röra. Slå sedan ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt och låt stelna.
Färdigt :)


Har redan hunnit provsmaka och jag kan intyga att den blev riktigt god.

 

Vill du ha fler tips på fredags godis kolla in min recept kategori.

 

Nej nu ska jag fortsätta plugga.

 

 

 

 


Not for (perfu)me

Bläddrade i ett gammalt nummer av Glamour förut och hittade ett parfym prov som jag inte hade testat så jag bestämde mig för att prova den.


Det skulle jag inte ha gjort, det var verkligen inte min typ av parfym och även fast jag bara tog en pytte droppe så går jag omkring och stinker tant!

 

 

 

 

 


Finally!


Idag öppnar avanna webshop, jippie!




The story of


För inte allt för länge sedan bestämde jag mig för att fira vårens intåg med att köpa påskliljor på väg hem från skolan. De fick pryda mitt hem i nästan två veckor innan de sa tack och hej.




A tuesday in november



Varje gång jag hör den här låten så befinner jag mig helt plötsligt i bar i Sydney.


Det är min sista kväll där, dagen efter ska jag flyga till Hong Kong, jag går ut för att ta en fika med några vänner men vi hamnar på en pub istället. Efter ett tag så bestämmer vi oss för att gå därifrån men på vägen ut så springer en av mina vänner på en kompis. Istället för att gå hem så följer vi med honom och hans vänner till en bar. Du är en av hans vänner, du pratar sådär härlig brittisk engelska, du ger mig komplimanger på svenska, du lägger armen om mig, du säger att jag är så otroligt söt när jag försöker att inte le, du får mig att sjunga lilla snigel, istället för att gå hem tidigt är jag vaken till klockan fem på morgonen. Jag vet att du kanske inte var ärlig, att du bara ville ha någon den kvällen, att vi aldrig kommer ses igen. Trots det kan jag inte låta bli att le när jag tänker tillbaka på den kvällen.
Jag minns inte ditt namn men när jag hör den här låten så står jag där bredvid dig i den där trånga baren den där sena kvällen i november.






Coffee

Är det mig eller kaffebryggaren det är fel på när den tycker att den brygger två koppar och jag tycker att det är en kopp?

Hela mitt liv har jag fått höra att jag är min faders dotter (vilket i och för sig är sant) men nu börjar jag verkligen visa att jag är min mammas dotter också. Vem vet snart kommer jag också att dricka 10 koppar kaffe om dagen.




Shoes me


Jag är absolut inte barnsligt förtjust i de här skorna, absolut inte.




My blue shoes

Hade som sagt spenderbyxorna på i måndags och kom hem med hela två par skor och en stickad klänning som jag hittade på rea för bara 50 spänn.

Sen så gick det ju som det gick med kaffe fläckar på klänningen och trasiga skor men så här såg i alla fall skorna ut.



Och så de här små dojorna som fortfarande är både intakta och fläckfria



Klappade även väldigt länge på ett par väldans fina högklackade skor i trä men intalade mig själv att jag inte skulle använda dem och gick hem utan dem.





My day today

Saker man gör en dag när man vaknar upp med feber och inte har någon föreläsning att gå på.

Man sover lite mera.

Man äter frukost länge

Dagens frukost, under kiwin gömmer det sig nautell yoghurt, kvarg, müsli och lite kanel.

Inser att det inte finns något bröd hemma så man får för sig att baka scones.
Dessa blev tyvärr lite brända men var lika goda ändå.

Läser en väldans massa bloggar.

Går på promenad i det fina vädret.
Ett problem bara, det var jätte soligt men det jag inte såg från mitt fönster var att det också blåste storm. Tog i alla fall mina nya skor på promenad men den blev inte så lång eftersom jag höll på att blåsa bort.

Lyssnar på en och annan podcast.

Diskar.
Det var mycket smidigare när jag inte hade så mycket porslin eftersom jag då var tvungen att diska hela tiden för att ha något att äta/dricka på/ur.

Steker pannkakor.
Efter allt diskande så blev jag jätte sugen på pannkakor och slog till och gjorde några.

Pannkakor med kvarg, hallonsylt och banan.

Tittar på serier.
Jag har absolut inte sett ett och annat avsnitt av Off the map idag, absolut inte.


Saker man inte gör.

Pluggar!
Imorgon är en annan dag så att säga.





Knowledge is?

Dagens konstiga/komiska: Att man när man har passerat tjugo- sträcket för längesedan fortfarande kan bete sig som en fyra åring. På universitetet behöver man inte gå på föreläsningarna om man inte vill, om du inte vill vara där gå inte dit, stanna hemma iställer för att sitta och tissla och tassla, skicka lappar, och sucka för att du vill gå hem, lyssna du kanske till och med lär dig något, vem vet du kanske till och med lär dig att det är respektlöst att inte lyssna på den som föreläser.

Dagens matematiska misstag:
Men diametern då hur räknar man ut det, är det radien gånger 2?
Ja det är det, vilket vi om inte var upptagna med att stoppa ärtor i näsan lärde oss någon gång på lågstadiet.
Anledningen till att vi inte stoppade ärtor i näsan var att vi inte behövde, vi kunde nämligen räkna ut hur många som skulle få plats, vi behövde inte testa.







I´m not broken hearted I´ve just got broken shoes

Kunde inte somna igår kväll och somnade först vid 4, upp vid 8, till skolan, föreläsning med en lärare som inte direkt hade någon aning om vad han pratade om, plugga juridik på lunchen, föreläsning med någon som faktiskt hade full koll på vad han pratade om.

Nu försöker jag plugga innan nästa föreläsning, går inte så himla bra eftersom jag är så trött att jag nog skulle kunna somna precis vart som helst, köper kaffe för att bli piggare, spiller kaffe på min helst nya rea-inköpta klänning så nu kollar jag inte bara i kors för att jag är så himla trött utan jag har även en knepig fläck frampå min klänning, känner att det går bra för mig idag.

Snart äta medhavd matlåda och antagligen få ännu mera fläckar på min finfina klänning och efter det blir det föreläsning till 9 ikväll.

Just ja mina nya skor gick sönder imorse.

Aja det hade kunnat vara värre, jurisiken brukar vara skojsig och jag får lyssna på bra musik medan jag väntar. Måste sluta vara så gnällig, känns som jag gnäller hela tiden och jag brukar ändå uppfattas som en positiv person, fast å andra sidan är det kanske det jag har bloggen till, att släppa ut lite tankar och känslor liksom.
Jaja jag är ju trots allt närking.



En bild tagen någonstans i USA, Chicago tror jag får representera dagens kaffedrickande.




She moves in her own way

Mitt nya favorit band! vill så himla gärna gå på siesta i sommar då de kommer dit!






Los Angeles

Efter att ha blivit bländad av alla lampor och förundrats över alla gamla damer som klockan 4 på morgonen sitter på ett casino och spelar, skulle ni kunna tänka er att eran farmor eller mormor gjorde det, så begav vi oss till drömfabriken.

Vi klev av bussen och befann oss helt plötsligt i ett regnigt Los Angeles, det ska inte regna i LA, är det någon som någonsin har hört talas om ett regnigt LA?
Vi irrade igenom downtown LA, lyckades hitta rätt buss, åkte buss och knatade upp för en backe innan vi äntligen hittade vårat hostel, väldigt trevligt och gulligt.
Vi kom dit ganska tidigt på morgnen och timmar innan man egentligen fick checka in men jag tror att de såg på oss hur trötta vi var och vi fick våra sängar på en gång.

Dessa sängar var helt UNDERBARA! och det var färdigbäddat.
Plötsligt så kom det ikapp oss hur mycket vi gjort på kort tid och hur många nätter vi faktiskt spenderat sovandes på bussar, så vi gjorde det enda rätta vi gick och la oss.

Efter att ha vilat ut och tacklat sjukdomar så var vi nu redo att utforska LA och solen hade äntligen kommit fram igen.




Jag stack iväg och tog några dansklasser


Vi spanade på Hollywood- skylten


Vi gick upp och ned för Walk Of Fame kollade in de svenska stjärnorna och mitt musikalhjärta klappade för fullt



Sedan så drog vi till Universal Studios där vi spenderade en hel dag med att beundra specialeffekter


och självklart så avslutades besöket med ett besök på Venicebeach.










The day between monday and wednesday

Spenderar den här tisdagskvällen med att plugga juridik, äta kanelbullar, organisera min bokhylla och funderar på framtiden.

Kan också tillägga att jag går runt och är lite lätt rädd hela tiden för det där nedrans djuret som har rymmt och sätter Malmö i skräck. Har extrem fobi för dem och föreställer mig att jag ska hitta den under diskbänken.
Sen så kan jag ju inte ens läsa nyheterna längre eftersom det står om det överallt och vissa tidningar till och med har bilder så jag får nöja mig med att läsa nöjesnyheterna men det är inte riktigt samma sak.




it's something fishy about this cheese

Sprang ner till affären för att köpa yoghurt för en stund sedan, en kvinna kommer fram till mig, i handen håller hon ett paket philadelfiaost

- är detta ost?
- det är färskost
- fiskost?

Ja det är inte lätt det där med ost alltså, och hur förklarar man egentligen vad philadelfiaost är?
Lyckades i alla fall få fram att det inte var varken fiskost eller smör och att det faktiskt var ost, jag hoppas att det var det hon skulle ha.





Dreams that will fade...

We were never and will never be together but still I cant forget you, I miss you, I think about you.







Monday

Ledig måndag, spenderar den med att läsa ELLE UK, kolla på stylisterna, köpa nya skor, äta massvis med glass och oroa mig lite för framtiden.



RSS 2.0