El Paso

Som sagt var så tog vi bussen mot Dallas men inte för att uppleva scener ur en tv-serie från 80-talet utan för att byta buss. Efter att ha spenderat mindre än en timme i Dallas så fortsatte vi mot El Paso vilket ligger precis på gränsen till Mexico.
Väl där så insåg vi hur få ord på Spanska vi kunde, gick på marknader, shoppade skor, testade cowboyhattar och kände oss ännu mer amerikanska genom att äta hamburgare på ett ställe med bås längs väggarna, röda soffor och ett antal olika sorters hamburgare på menyn.



Sedan så begav vi oss mot Mexico....





I´m the new lawyer in town

Anna du som läser juridik, vad är det egentligen som gäller om min mobiltelefon skulle bli stulen?

Det känns väldigt bra att jag som läser en kvällskurs i juridik är den som folk frågar om råd, där kan man snacka om att ha stort förtroende för någon.



Thoughts

Om jag ska vara helt ärlig så har jag lite svårt att se ljuset i mörkret just nu.
Försöker tänka på att jag ska träffa roliga människor imorgon och att jag på fredag återigen befinner mig i Storbrittanien.

Just nu så äter jag äggmacka och läser bok.







earrings



Man kan göra mycket med ett trasigt glas, t ex lägga halsband i och hänga örhängen utanpå.




Christchurch

 




http://www.redcross.org.nz/

Oklahoma

När vi lämnat Chicago så hamnade vi av någon anledning i Oklahoma, där hittade vi det här



och en sol och kände oss ganska så nöjda med det.
Vi slog även till med att inte sova på ett hostel utan ett hotel (av den anledningen att det var billigare). Ett alldeles utmärkt hotel där vi åt så mycket vi kunde av frukostbuffén, latade oss vid poolen, fick gratis chokladkakor och spenderade en hel del tid med att kolla på amerikansk tv.

När vi kände oss utvilade igen så hoppade vi på en buss som kom att ta oss till Dallas.



Chicago

I Chicago promenerades det, fönsterhoppades, njöts av fint väder och starbucksberoendet tog sin början.








Coffe & questions

Har precis ätit lite kvällsmat och nu ska jag försöka komma på lite smart frågor till morgondagens föreläsning, känner dock att jag har lite svårt att koncentrera mig idag.




Åt något av det bästa jag vet, yoghurt med keso och så müsli och mandlar på det.
Hällde även i mig två koppar kaffe för att piggna till och även om det var väldigt gott kaffe så blev jag inte så värst mycket piggare av det.




Christchurch

Det här möttes jag av imorse, och det gjorde mig så otroligt ledsen.

Christchurch är en stad jag har varit i fler gånger, en stad jag känner mig hemmastadd i.
Sist jag var där så var jag inne i just den här katedralen men jag gick inte upp i tornet eftersom jag kände att jag inte hade råd med det just den dagen, jag tänkte också att då har jag någonting att se fram emot nästa gång jag kommer hit.

Samma dag som jag kom till Christchurch för första gången så var det en jordbävning där, en väldigt liten och ingen kom till skada. Jag och mina vänner kunde inte låta bli att tycka att det skulle vara lite coolt att få uppleva en liten jordbävning, idag har jag dåligt samvete för att vi sa så.

När jag var i Christchurch så kunde man fortfarande se förödelsen efter den stora jordbävningen som var i september förra året, det var först då jag insåg hur allvarlig den jordbävningen hade varit och hur den hade påverkat människor.
Jag träffade personer som nu tvingades bo på vandrarhem eftersom deras hem blivit förstörda, människor som trots det såg ljust på livet och framtiden.

Idag så står ännu fler utan hem men vissa har förlorat något ännu viktigare, de har förlorat en mamma, en pappa, ett barn, en vän, en älskad.

Att förlora någon är aldrig enkelt, att inte ens få ta avsked gör det hela ännu svårare.

Mina tankar går idag till det Nya Zeeländska folket och i synnerhet boende i Christchurch.

 

 


Breakfast

Dagens frukost bestod av havregrynsgröt med kiwifrukt och mjölk, till det en kopp grönt te.



Utanför fönstret så virvlar stora vita flingor och solen skiner, en härlig dag helt enkelt.
Näe nu ska jag iväg till skolan.




Niagra falls

Efter Washington så åkte vi till Niagra falls.

Där så åt jag den godaste havregrynsgröt jag har ätit i hela mitt liv, iklädde mig både regnställ och regnponcho, blev plaskblöt om händer och fötter, tog en tur med Maid of the mist, vinkade till Kanada, såg årets första snö (konstsnö dock) och spenderade en hel dag med att titta på dessa fantastiska fall.

 

 

 

 

Efter Niagra Falls så fortsatte resan till Chicago...

 

 


A smell of perfume

Gick runt och fotade lite i lägenheten häromdagen och passade på att försöka ta lite bilder på min favorit parfym.



DKNY- Fresh blossom

Har gått och luktat på den här under en väldigt lång tid och tillslut så köpte jag den i taxfreen på väg hem från London.
Och jag är så glad att jag äntligen köpte den för jag gillar den verkligen, så mycket att jag inte kan låta bli att gå runt och sniffa på mina egna handleder dagarna i ända.


Laundry

Hade min första tvättid sedan jag flyttade in i min lägenhet imorse. Det var väldigt välbehövligt kan jag säga och även om jag fick häva mig upp i ottan så var det helt underbart att tvätta.
På resande fot så är tvättmedel en lyx, att tvätta i schampo eller tvål går precis lika bra, så att ha fyra timmar helt ensam i en tvättstuga med flera tvättmaskiner, torktumlare och både tvättmedel och sköljmedel var en riktig lyx.
Det resulterade i lite lätt överanvändning av tvättmedel så nu så luktar hela min lägenhet nytvättat, jag älskar det :)

 

 


a little bit happier

Efter att ha valt att bosätta sig i en stad med en av Sveriges fulaste och mest svårbegripliga dialekter så händer det ganska ofta att folk inte förstår vad jag säger.
Jag har knappt någon dialekt längre och ändå så är det jag som pratar konstigt, något som jag i början tyckte var ganska så komiskt men som jag nu vant mig vid. Det händer att jag ser på folk att de inte förstår vad jag just har sagt och jag får omformulera mig men idag när vi jobbade med vårt grupparbete och diskuterade hur vi skulle lägga upp presentationen så fick jag en så gullig kommentar
- Anna kan inte du prata, du har så mjuk och fin röst.

Det gjorde en i övrigt ganska så trist dag lite roligare och mig lite gladare :)



Totally exhausted

Kunde verkligen inte somna igår kväll och somnade inte för ens vid ett-två men gick ändå upp vid halv sju imorse trots att min enda föreläsning för dagen var på eftermidadgen.
Hade nämligen tvättid imorse och kan nu njuta av att nästan allt i min garderob är rent.

Hade föreläsning i ett intressant ämne men med en av de sämsta föreläsarna någonsin och ett grupparbete som aldrig tar fart.

Fixade lite saker på stan, handlade mat och var sedan äntligen hemma. Hela den här dagen har gått i trötthetens tecken så nu sitter jag i soffan, äter jordgubbskladdkakerester, dricker te och funderar på om det är ok att gå och lägga sig snart.

 

 

 


The most boring girl in the world

Ända sedan jag kom hem från Indien med världens värsta matförgiftning så har jag haft jättedåligt immunförsvar, trots att jag verkligen försöker ta hand om mig själv, äta hyfsat nyttigt, dricka mycket grönt te och klä på mig ordentligt så blir jag jättelätt förkyld och känner mig hängig.

I torsdagskväll så kunde jag verkligen inte somna men skulle ändå upp ganska tidigt och iväg till skolan, efter sista föreläsningen så gick jag in på ett köpcenter som ligger ganska nära där jag bor, behöver nämligen en ny väska, hittade dock ingen. Passade på att handla lite mat och gick sedan hem. Var hemma vid fem ungefär och var då helt död, slängde ihop lite mat och landade sedan i soffan och läste bloggar och kollade på tv samtidigt som jag käkade choklad. Var verkligen helt slut så jag bestämde mig för att gå och lägga mig ganska tidigt, när jag har borstat tänderna och krupit ner i sängen så plingar min telefon till.
Det är en kompis som undrar om jag ska med ut, ingen tant varning på mig allts, jag har redan gått och lagt mig när andra börjar förfesta, det är illa.
Hittar jag på något spännande idag då?
Näpp, jag städar, svarar på mail, pluggar, planerar födelsedagspresenter och fixar inför nästa helg.



Dress problems

Har hittat en jeansklänning som jag verkligen gillar men problemet är att jag inte vet vilken storlek jag ska köpa. Min vanliga storlek är alldeles förstor, speciellt upptill och eftersom den är axelbandlös så känns inte det så lockande, men storleken mindre är supertajt, köper jag den så kan jag inte gå upp ett gram i vikt utan att den blir för liten.
Å andra sidan så är den ju i jeans så den kan ju töja sig?

Nej jag tror faktiskt att jag struntar i att köpa den.




Sunshine

Eftersom det idag är riktigt härligt väder och man helst av allt bara vill gå ut så har jag förbjudit mig själv att göra det. Saken är den att jag verkligen behöver städa min lägenhet, ska inviga min nya dammsugare. Sen så måste jag tvätta, eller i alla fall boka tvättid och slänga alla kartonger som fortfarande står i min sovalkov.
Jag får alltså inte gå ut innan jag har gjort allt detta.
Vad gör jag just nu då? jo läser bloggar och dricker kaffe.








all i want to do is surf

Hur mycket jag än gillar mitt liv som det är just nu så skulle jag inte tveka en sekund om jag kunde byta bort det.

Lyssnade på radio förut och de ställde frågan, om du skulle åka någonstans minst 100 mil härifrån vart skulle du åka då?
Jag hade mitt svar klart innan de ens ställt frågan, NZ såklart, landet som fick mig att känna mig hemma från första sekund, landet jag aldrig ville lämna, landet jag alltid vill åka tillbaka till.
Om jag befann mig på stranden i Raglan med en surfbräda just nu...




Oh no!

Hemma på fredagskvällen efter en heldag i skolan, projektarbete, mycket prat och föreläsning, nu ska jag slänga mig i soffan och äta choklad.


Nu till det som rubriken syftar på.
Vid uppropet till en av mina kurser så såg jag en kille som jag tyckte verkade ganska schyst, baserat på klädstil så verkade vi ha en del gemensamma intressen och han lät snäll när han stod och pratade med sina kompisar, jag tänkte att det där är nog en grupp människor jag skulle kunna umgås med.
I måndags hade vi föreläsning igen, då tänkte jag att han var ganska söt och märkte att han kollade på mig några gånger under föreläsningen.
Idag så satt jag och mina kompisar ganska långt bak i föreläsningssalen, jag insåg efter en stund att jag satt precis bakom den här killen, jag hade alltså möjlighet att spana lite extra på honom.
Jag inser ganska snabbt att även om han ser bra ut, verkar vara en schyst kille så skulle jag aldrig kunna ens gå på en dejt med honom, han är nämligen lite lik min förra kille.
Efter föreläsningen fick jag reda på att han heter samma sak som mitt x.
Behöver jag säga något mer än det.




Overflow

Little majorette- overflow




I want coffe!

När jag bestämde mig för att resa jorden runt så betydde det också att jag inte längre behövde min lägenhet men jag behövde dock någonstans att ställa mina saker. Det slutade med att allt porslin, möbler, kläder och allt annat jag hade fick flytta in i mitt gamla flickrum hos mina föräldrar.
Mina föräldrar bor ganska långt ifrån där jag bor så när jag kom hem mitt i vintern var varken de eller jag speciellt pigg på att köra ett flyttlass i snöstorm så all jag har i min lägenhet för tillfället hade jag antingen med mig när jag landade in från min resa, köpt på IKEA eller släpat på ett tåg hit.
Det betyder att jag inte har så himla mycket saker men eftersom jag är van vid att bara ha en ryggsäck så tycker jag att jag har väldigt mycket både saker och kläder men det är dock en sak som jag verkligen saknar,min kaffebryggare.

Har inte varit sugen på kaffe sedan jag kom hem men så häromdagen så hände det, jag ville ha kaffe. Så med hjälp av en kopp kokande vatten och några skedar snabbkaffe så framställde jag en kopp kaffe.
Det är inte på speciellt många ställen som man dricker kaffe som jag vill ha det, starkt, absolut inget socker men en liten liten skvätt mjölk. Alltså så hade jag väldigt höga förväntningar på den här koppen kaffe, förväntningar som absolut inte infriades. Jag går fortfarande och suktar efter en kopp kaffe men tänker inte göra en till kopp snabbkaffe för det var verkligen inte vad jag hoppades på.

Saknar min lilla kaffebryggare, med den får man alltid bra kaffe på bara några minuter.



Then we went to Washington

Fortsättning på min jordenruntresa.

Efter NY så begav vi oss mot Washington där vi bodde på världens sötaste hostel, på en kulle så låg ett hus som påminde väldigt mycket om villavillerkulla och där slog vi läger under vår tid i Washington.

Här knallade vi för första gången sedan vi lämnat Sverige in i en riktig mataffär vilket medförde att vi betedde oss som två barn på julafton, sprang runt i affären hur länge som helst och inte hade en aning om vad vi skulle köpa.

Vi besökte också självklart vita huset, eller ja vi tittade på det, vandrade runt i staden och såg alla statyer och minnesmärken vi kunde hitta, tappade bort våra sovsäckar och åt väldigt goda sallader.

Vi åkte också ut till Pentagon, det var dock lite svårt att urskilja formen på det när man var så nära. Spenderade också en hel del tid vid minnesmärket över alla som miste livet när flygplanet kraschade in i pentagon den 11 september, vilket stod för den dagens ledsama intryck.





Efter det så fortsatte vi sedan mot Niagra falls.....






My cup of tea

Gick en promenad på stan igår och kom hem med lite saker till lägenheten.


En kopp med en söt liten uggla på, tänkte att den skulle vara perfekt att dricka kaffe ur när jag sitter och pluggar. Sen kom jag på att jag inte har någon kaffebryggare men köpte den ändå för att jag tyckte den var söt.


Köpte två blå/gröna koppar eftersom jag tyckte färgen var så fin, och för att jag har någon konstig dragning till koppar, det är my cup of tea så att säga.


En oljeflaska som nu gör mitt kök lite finare.


Sorry för kass bildkvalitet.


Det hade ju varit väldigt bra om min shopping hade slutat här eftersom inget av ovanstående kostade mer än 20 kr men så råkade jag gå in på H&M och kom ut med två klänningar. Det var nära att jag köpte tre men jag kunde inte bestämma riktigt vilken storlek jag skulle ha på den ena och tänkte att det skulle vara mycket bättre för min ekonomi om jag inte köpte den så jag hängde tillbaka den men nu så ångrar jag mig lite.




dance

Efter att ha känt mig risig en längre tid så känner jag mig riktigt pigg idag och städar och pluggar för fullt.

Nästan jämt när jag är hemma så lyssnar jag på radio och idag när jag reste mig upp för att hämta en bok ut bokhyllan så började de spela en av mina favoritlåtar och då kom det plötsligt över mig.
Jag har inte tagit en dansklass sedan jag var i LA, det var månader sen! jag vet inte heller om jag kommer att ha tid och råd att ta några den här våren men jag kommer aldrig att sluta dansa.
Så jag har även spenderat en stor del av den här söndagen med att koreografera, göra plieer, öva på piruetter och stretcha.

I dreamed a dream

Efter att ha haft alldeles för mycket tid den här veckan och  spenderat den med att surfa runt på asos hemsida så drömmer jag om.





I´ts snowing

Utanför fönstret så faller små vita snöflingor och medans restan av landet lider utav snökaoset så kan jag inte lite bli att det är mysigt med snön. Visserligen så får vi inte så mycket snö här men eftersom jag har missat i princip alla snöfall den här vintern så tycker jag att det är fint.
Snöflingor och ett plötsligt sug efter glögg, pepparkakor och julkola.




Pyjama pants

Efter att ha legat nerbäddad hela veckan så känner jag mig nu lite bättre, eller snarare jag bestämde att nu får det helt enkelt vara nog. Efter ett långt varmt bad glider jag runt i mina byxor/kjol/playsuit/klänning eller helt enkelt mina pyjamas byxor som jag kalla dem, inhandlade dem i Thailand och de var så himla sköna att jag dagen efter köpte ett par till.
Min tanke var att jag den här veckan skulle vara supereffektiv men inte blev det så inte. Har missat två föreläsningar som jag tror skulle ha varit riktigt intressanta och som jag verkligen önskar att jag hade kunnat gå på.

Aja jag har ju kraftigt förbättrat mina How I Met Your Mother, Big Bang Theory och House kunskaper så varför klaga?

Imorgon så ser jag fram emot

  • En övning som jag tror kommer vara ganska rolig och förhoppningsvis ganska lätt.
  • Att äntligen bära ner all papp i soprummet
  • Handla, min fruktskål innehåller just nu endast en fläckig banan och tre tvivelaktiga clementiner, inte bra.
  • Att det förhoppningsvis slutar regna och blåsa, man kan ju alltid hoppas i alla fall.
  • Att det blir en riktigt härlig helg då jag släpar mig till biblan både lördag och söndag och ser till och pluggar ordentligt.


Nu ska jag se om jag kan hitta någonting i köksskåpen som jag kan äta till middag.

 

 


white or black

För två år sedan omkom en kille som jag hade gått i skolan tillsammans med. Vi kände inte direkt varandra men vi visste vem den andra var, vi hade några lektioner tillsammans och några gemensamma vänner.

Det var runt jul och ett halvår efter studenten var vi alla samlade igen, alla var hemma och hälsade på sina föräldrar och gamla vänner och klasskompisar passade på att ses och höra vad man egentligen hittat på sen den där soliga junidagen.

Plötsligt slog nyheten ned bland oss, killen som vi alla vandrat skolans korridorer med fanns inte längre.

Våra liv hade nyss börjat, vi hade precis börjat upptäcka världen, vi drömde om resor, utbildningar och nya äventyr. Men alla kom vi av oss, smsen kom från alla håll och även vi som inte känt honom så bra tog det hårt.
Hur kunde någon vi gått i skolan med helt plötsligt inte finnas längre? Vi var alla alldeles för unga för att dö.

Allt på grund av en snöig väg och en vårdslös förare, idag dömdes den person som vållade min skolkamrats död och allt jag kan tänka är, det har gått två år, två år är en lång tid och det är först nu som familj, släkt och vänner kan gå vidare. Rättvisan må ha segrat men vi har ändå alla förlorat, alla domar och alla pengar i världen gör inte det gjorda ogjort.



It all started in NY

Jag tänkte att jag skulle berätta lite om min jordenruntresa.

Allt började för åratals sedan, jag har så länge jag kan minnas drömt om att få upptäcka världen. Jag har pratat om det, tänkt på det, sparat till det och hoppats att det en dag skulle hända.


Plötsligt så hände det, efter en vår där absolut ingenting hade gått som jag hade velat så flöt alla bitar på plats. Jag hade pengarna, en kompis som ville resa med mig och framför allt tiden, den absolut viktigaste faktorn i ett sådant här sammanhang.


Vi började planera, vart skulle vi åka, hur mycket tid skulle vi planera på samma ställe, vad behövde vi?
Biljetter bokades, vaccinationssprutor stacks i armen, ryggsäckar inhandlades och allt annat som behövdes göras togs i tu med, och så var dagen äntligen här, dagen då man fick berätta för alla att äventyret stod för dörren.
Mina föräldrar tog det ganska bra måste jag säga.

Bara några veckor senare var det dags, äventyret kunde ta sin början.

Det var den dagen då jag vaknade i lilla Sverige och somnade i New York.

 

Vi lämnade Sverige bakom oss, mellanlandade i London och befann oss sedan helt plötsligt i New york

 

Där vandrade vi stadens gator, spanade på fashionweek, njöt av solen i central park och gick vilse bland skyskrapor.

 

Roade oss på Coney Island.

 

Mindes 11 september.

 

Såg frihetsgudinnan och letade efter våra förfäder på Ellis island.

 

Skrev ned våra nyårsönskningar på små lappar som sedan släpptes ned över times square på nyårsafton.

 

Blickade ned på stadens myller från Empire state building.

 

Gick på musikal på broadway, köpte I love NY tröjor, befann oss på times square mitt i natten och hade ännu inte utvecklat ett starbucks beroende.

 

 

 

 


A foggy monday

Vaknade klockan sju imorse av nattens andra mardröm.

I den första befann jag mig i en taxi i Indien på någon typ av motorväg och taxichauffören körde om på både innern och yttern (något som också hänt i verkligheten) och helt plötsligt så börjar det brinna i bilen, jag och min kompis blir helt förskräckta men taxichauffören viftar vara bort röken lite och fortsätter köra, för att bilen brinner det är ju ingen fara.

Den andra bestod bara av en sak, ormar, det absolut värsta jag vet. Jag klarar verkligen inte av dem, inte i verkigheten, inte på bild och jag uppskattar om folk undviker att tala om dem.

Nej jag upplever absolut inte någon typ av feber yrningar när jag sover, absolut inte.

När jag ändå var vaken så passade jag på att gå upp och plugga, väldigt intressant bok och ämne men efter några timmar tog huvudvärken, febern och snuvan överhanden och jag somnade. Vaknade efter någon timme och tänkte, jag hinner fortfarande till föreläsningen, sen ställde jag mig upp och tänkte, jag borde nog inte gå på föreläsningen.
Även om jag vet att det var det rätta valet att inte gå dit för jag hade inte kunnat bidra med något och jag hade kanske smittat någon annan så har jag ändå lite dåligt samvete.
Vi skulle ha börjat jobba på vårt grupparbete idag och jag har inte telefonnumret till någon i min grupp så jag kunde inte få tag på dem och säga att jag inte skulle komma. Det känns lite som att jag svikit min grupp men jag får helt enkelt ta på mig mer nästa gång vi jobbar med vårat grupparbete.

Resten av dagen har spenderats i sängen, läst bloggar, kollat på serier och spenderat alldeles för mycket tid på facebook, och så lite plugg såklart.

Nu sitter jag och lyssnar på Tegan and Sara och skriver det här, tänkte att jag skulle blogga lite mer under kvällen. Ska gå och göra fruktsallad också, man kan ju alltid hoppas att en redig dos c-vitamin är precis vad som behövs för att bli av med den här förkylningen.
Jisses vad jag tjatar om den här förkylningen men jag lovar att så fort jag blir av med den ska jag sluta tjata om den.

 

 


King of anything

Sara Bareilles- King of anything

En låt som jag lyssnat väldigt mycket på på sista tiden. När jag går omkring och nynnar på den här så befinner jag mig helt plötligt på en buss i USA, solar på waikiki beach, peppar inför party i Queenstown, föresöker somna i Sydney och tänker på fina minnen i Singapore.

Varje gång jag hör den här textraden

Waiting for someone to tell me it’s my turn to decide

så tänker jag på något en av mina finaste vänner sa e ngång. Med honom kan jag prata om allt och han drar alltid igång intelligenta diskussioner, han är någon som man både kan vara flamsig och oerhört seriös med. Saknar våra samtal...




Todays question

Hur gick det här till? Kollade just min statistik och hade haft hela 22 små söta besökare idag, hur gick det här till, vilka är ni och vart kom ni ifrån? Är det här någon form av sen julklapp eller extremt tidig födelsedagspresent?

Kram på er hela bunten!





Sunday

Efter att ha spenderat i princip hela helgen nerbäddad för att bli av med den här nedrans förkylningen så var allt jag kunde tänka, jag måste ut, se solen och andas frisk luft.

Sagt och gjort jag gick på en liten promenix, fick dock inte se någon sol. Tänkte att jag skulle passa på att uträtta lite ärenden så sagt och gjort började bocka av min mentala lista på saker jag borde göra.

  1. Byta kod på mitt bankkort, bankomaten är trasig så det går inte.
  2. Köpa pärmar, går in på bokhandeln, hittar inga jag gillar, blir småsnål och tänker att jag ju faktiskt klarar mig ett tag till utan de där pärmarna.
  3. Köpa en ny väska, inser att det är sjukt mycket dyrare att köpa en väska här hemma än vad jag är van vid, plastkassar är ju ganska fina de också.

Sedan kan jag inte låta bli att gå in på H&M och rycka lite i klänningen som jag så gärna vill ha, låter även idag bli att köpa den, tänker att jag inte har råd och att jag nog skulle vara jätte ful i den.

Går förbi mataffären och tänker att man faktiskt får köpa choklad när man är sjuk. Går in i affären, kommer på att det faktiskt är några saker jag behöver, blir jättesugen på pannkakor och kommer därför ut från ICA med ägg, mjölk, bananer och hallonsylt men inget godis.

Upptäcker sedan att jag precis har gått förbi en liten söt godis affär, går in och inser att jag inte har köpt lösgodis sedan innan jag lämnade Sverige, förvandlas till ett barn i en godisaffär och blir helt snurrig av alla sorter det finns att välja mellan.

Lyckas köpa mitt godis, betala och går hem. Väl hemma är jag inte sugen på pannkakor längre, lagar pasta med tomatsås, spenat och fetaost, kollapsar i soffan.
Drabbas av akut städryck och börjar städa och plocka undan. Energin tar slut och jag kollapsar i soffan igen. Nu blir det lite tv-tittande och sen sova.

 

 


Yes!

Äntligen!

Jag har hittat mitt soprum!

Så som jag har letat efter detta soprum utan att hitta något, men idag efter att ha sprungit in och ut genom varenda dörr i hela källaren så hittade jag äntligen soprummet. Nu kan jag äntligen pusta ut.





How come I like you?

Hur kommer det sig att man kommer så oerhört bra överens med vissa och inte andra. Jag har träffat människor som jag har så himla mycket gemensamt med, vi har samma fritidsintressen och tycker likadant i många frågor med ändå så klickar det inte, man är på intet sätt ovänner eller svurna fiender men man blir inte så bra vänner. Man umgås i samma kompisgäng, är artiga mot varandra och skulle man springa på den andra på stan så skulle man nog stanna och säga några ord men det är allt. Sen så har jag vänner som jag egentligen inte har ett skvatt gemensamt med men som jag inte skulle klara mig utan. Vänner som alltid finns där, som man kan ringa när som helst, vänner som man alltid har någonting att säga till och man kan prata om vadsomhelst mellan himmel och jord med.


Idag saknar jag er, varför måste vi vara utspridda över hela jorden? Kan vi inte bara välja en stad någonstans och så flyttar vi dit hela högen och lever lyckliga i alla våra dagar?

 

 

Vänner, det finaste man har.

Bild: Jag

 

 


You learn something new everyday

Jag använder väldigt ofta uttrycket man lär sig någonting nytt varje dag och den här veckan har verkligen varit lärorik.

Jag fick genom ett högst vetenskapligt test veta att jag ser mig själv som en delfin, andra ser mig som en hund men egentligen så är jag en koala. Alltså en väldigt trött och kramgo liten sak men fantastiskt bra andedräkt, skulle ju själv vilja säga att allt stämmer förutom att jag inte är speciellt liten och att jag precis käkat vitlök men annars så stämmer det på pricken.

Under ett samtal med en av mina kursare säger hon helt plötsligt
- Anna läser du mycket?
- Jo ganska mycket, när jag har tid.
- Jag förstod det, det hörs på hur du pratar.

?

Ööö va är allt jag har att säga, hur kan det höras på sätter jag pratar, kan någon förklara? Själv tolkar jag det som att jag har ett stort ordförråd och väldigt bra fantasi.



Lite senare under samma samtal säger samma tjej (observera också att detta är andra gången jag träffar henne så vi känner inte varandra speciellt bra)
Du kommer inte ha lätt att hitta en kille som når upp till din nivå, någon som är lika smart och driven som du, speciellt inte nu när du är så ung, de kommer direkt hemifrån och är vana vid att mamma tar hand om dem.

Nog för att jag tycker att det var väldigt fint sagt och verkligen stärkte mitt självförtroende eftersom jag inte riktigt ser mig själv som så intelligent och så framåt, men jag undrar hur kan hon veta om jag är singel eller inte? Har faktiskt fått några kommentarer på sista tiden som indikerar att jag är singel och detta av folk som inte kan ha någon aning om min civilstatus, jag menar jag skulle ju faktiskt kunna vara gift för allt de vet.
Så har jag en lapp på ryggen där det står SINGEL! eller en tatuering i pannan som är osynlig för mig?

 

 

 

Tydligen så ser jag mig själv som en sådanhär sötnos.

 

Men egentligen så är jag en koala.

 

Bilder tagna av mig.

 

 


Chocolate

Hur härligt är det inte när man ligger hemma i soffan och är grymt sugen på choklad men absolut inte tänker gå till affären även om det bara är 50 m dit eftersom man spenderat hela dagen i sängen/soffan och tyckt synd om sig själv för att man är sjuk men man plötsligt inser att man har en påse naturgodis i skafferiet.
Det var allt jag ville säga, nu måste jag nämligen rusa, har något extremt viktigt jag måste göra, jepps springa iväg till skafferiet.




Dance in the dark

Allt jag vill göra just nu är att dansa, snurrar runt i lägenheten dock så finns det inte så mycket plats över i min lilla etta och jag kommer antagligen att slå ned en vas vilken sekund som helst men mitt i en piruett spelar ingenting annat någon roll.

 

 

Dance in the dark

 

 


New plans

Jag kollade igenom mina skoluppgifter och insåg att jag bara har en som jag måste göra idag så jag tänker vara lat en stund till och hoppas att min förkylning försvinner.
Under tiden som jag väntar på det ska jag dricka te och fixa lite med min bloggdesign hade jag tänkt.

Trevlig lördag till alla som har något skoj planerat idag.




Kiwi! (fruit)

Sitter här hemma i soffan och har precis ätit frukost, min plan den här dagen var att gå upp tidigt, åka till biblan och plugga hela dagen för att ikväll städa lite här hemma, min förkylnings plan var att jag skulle ligga i sängen halva dagen, förkylningen vann jag förlorade.

Till frukost blev det i alla fall fil med müsli och kiwifrukt. Mina kompisar brukar alltid mobba mig för att jag säger att jag skall äta en kiwi (därav rubriken), nej jag är inte kannibal jag menar självklart en kiwifrukt och nu har jag äntligen lärt mig säga det också.

Jag blev starkt beroende av kiwifrukter under min tid på NZ, de är stora som tennisbollar och så sjukt goda att det inte går att förklara, jag tror att jag åt min egen vikt i kiwifrukter när jag var där.
Även om jag alltid förnkippat kiwifrukter med NZ så är det på ett helt annat sätt nu,varje gång jag äter en så befinner jag mig i världens vackraste land och hittar på galna upptåg med de härligaste människor jag någonsin mött.

Tänk vad en lite grön luddig frukt kan göra med en.


Bild: Jag





I´ve made a big mistake

Idag så gjorde jag något som man ju absolut inte kan göra, något som inte är socialt accepterat, jag gick ut utan smink, och nu snackar vi inte gå till mataffären och köpa mjölk utan gå på stan.
Jag vet har man uppnått den höga ålder som jag är i så kan man inte bara paradera runt på stan utan smink, folk kollar konstigt på en.
Varför gjorde jag då detta?
För att jag är övernaturligt snygg?
Nej jag är absolut inte övernaturligt snygg men jag trivs med mig själv. Jag har bara sminkat mig några få gånger de senaste månaderna för att jag har haft så mycket annat för mig, varför skulle jag vilja slösa tid på att sminka mig.
Nått jag har lärt mig är att jag ser inte så pjåkig ut om man är sminkad eller inte spelar ingen som helst roll och det är ju så himla skönt att slippa tvätta bort det på kvällen.
Inte att jag har något emot människor som sminkar sig, tvärtom jag tycker själv att det är roligt att testa nya sätt att sminka mig på men det är så himla skönt att inte känna att man måste.



Yes I´ve been spending the last months at hostels

Ett säkert tecken på att jag spenderat de senaste månaderna med att sova på hostel, bussar eller mindre bra platser att sova på är att när grannen ovanför helt plötsligt drar igång att sjunga och spela gitarr ganska högt så blir jag jätte glad, han är ju duktig ju, det är lite överdrivet att gå upp och be honom höja volymen va?




A lazy thursday afternoon

Vad gör man en torsdagseftermiddag när man inte känner sig helt kry?
Jo man tar bussen hem från skolan, påväg mellan busshållplatsen och hemma går man in på mataffären och köper det mest nödvändiga man behöver för att överleva den här förkylningen, nämligen fil och glass. Nu klarar jag mig i flera dagar utan att behöva gå utanför dörren.
Sedan så bäddar man ned sig i soffan/sängen och läser hela Spiderchick´s arkiv medan man äter glass.




I have a freaking cold

Släpade migg upp tidigt imorse för att läsa på inför dagens föreläsning, inser ganska så snabbt att det i princip inte var någonting att läsa inför idag, strålande. Allt jag vill är att krypa tillbaka ned i sängen och sova till huvudvärken, hostan och snuvan försvinner men nej det ska jag inte!
Har en föreläsning idag som jag tror kommer vara väldigt intressant och så måste vi planera inför ett grupparbete så jag ska snart släpa mig iväg till skolan.

Det somjag tycker är så himla skönt nu jämfört med när jag studerade tidigare är att trots att jag faktiskt pluggar lite mer än heltid nu 125% jämfört med 100% tidigare så känns det som att jag har mer tid. Det är inte lika många föreläsningar vilket betyder mera självstudier och mera disiplin men det betyder också att jag faktiskt har mera tid att plugga och kan gå ut på en promenad eller läsa en bok utan att få dåligt samvete för att jag inte sitter med näsan i läroboken. Förut hade jag föreläsningar och övningar från 8 till 3 eller 5 varje dag, sen var det en buss, ett tåg och en liten promenad innan man var hemma så det tog kanske en timme att ta sig hem och då skulle man direkt förebereda sig för morgondagen, och repetera vad man lärt sig idag så man låg konstant efter, man var hela tiden stressad,kände sig korkad och var hela tiden lite orolig för skolan. Sen när man hade gått upp klockan 6 på morgonen, kommit hem klockan 6 på kvällen pluggat tills ögonen gick i kors och man var så trött att man hade kunnat somna varsomhelst då var det dags att laga mat, fixa matlåda, diska, tvätta och allt annat som man faktiskt måste göra.
Fast man ska väl inte ropa hej förens man är över bäcken.

Dagens mål: ta sig igenom föreläsningen,planera grupparbete, ta sig hem, lägga sig i ett varmt bad och hoppas att förkylningen försvinner.




Why prince charming has a beard

Kände mig inte jätte pepp på kvällens föreläsning, 3,5 timme av något jag inte förstår och jag trodde knappt att jag hade lyckats göra någon av instuderingsfrågorna, och sen så toppar vi det med huvudvärk och snuva. Nej jag hade ingen lust att gå på föreläsningen.

Kvart i tio var jag hemma igen efter en riktigt rolig föreläsning där jag kände igen en hel del av det läraren pratade om, tydligen hade lyckats svara rätt på nästan alla frågor och fick jobba med två riktigt roliga personer när vi skulle gå igenom frågorna, en riktigt bra föreläsning helt enkelt.

Några av de roligaste sakerna som hände på föreläsningen:

  • Föreläsaren börjar lektionen med att vi får gissa anledningen till knäppa lagar, de som gissar rätt får choklad.
  • Mitt under genomgång så börjar larmet tjuta, lärarens kommentar: det slutar snart det är ingen fara. Sedan så berättar han historian om hur han blev inlåst i föreläsningssalen engång när alla elever hade gått hem och han inte hade någon mobil, han fick klättra ned för en brandtrappa och sedan krypa igenom ett staket för att ta sig ut. Därför undervisar han alltid med öppen dörr.
  • Helt plötsligt så börjar den eldrivna OH-tavlan sakta åka upp, alla börjar skratta, föreläsaren ser sig förrvirrat om och undrar vilken knapp han råkat trycka på, kommer inte fram till något och börjar sedan flytta upp OH-bilden i takt med att tavlan åker upp så vi fortfarande ska se något. Alla gapskrattar.
  • Vi sitter i smågrupper och jobbar med instuderingsfrågorna, läraren går runt för att fråga hur det går och hur det känns. Han kommer fram till oss och säger: - Har ni tänkt på att i alla reklamfilmer för dejtingsajter så är alltid tjejens drömkille skäggig, vad kommer det sig?


Det är nog en av de roligaste föreläsare jag någonsin haft, hoppas bara att jag fattar kursen och klarar tentan också.



It´s a guy outside my window

Kommer hem från en av de bästa föreläsningar jag någonsin varit på, jag vill bli en bra chef, en bra ledare som skapar en dynamisk och attraktiv arbetsplats där de anställda trivs, vara ansvarig för ett företag som fungerar problemfritt, som utveklas och förnyar sig. Men mest av allt vill jag bli en sån bra föredragshållare.

Sladdar in genom dörren är så hungrig att folk tror att jag har en lejonunge i väskan men det är bara min mage som kurrar, in i köket och börjar svänga ihop lite mat, snabbt ska det gå för jag måste hinna göra mina instuderingsfrågor innan kvällens föreläsning, och så när jag står där i köket så hör jag någonting som låter. Går fram till fönstret och tittar och där utanför står det en kille på en byggnadsställning, vad gör man? vinkar,öppnar fönstret och säger hej,bjuder på lunch eftersom man ändå håller på och lagar?

Nej nu ska jag äta färdigt och göra de förbaskade instuderingsfrågorna som jag aldrig hittar något svar till, det måste ju finnas där.




I´m tired of Sweden

Jag har bara varit hemma i Sverige i några veckor och jag är redan trött på det.

Folk är inte alls lika trevliga här hemma som de människor jag mött på mina resor och jag förstår att det beror på att de flesta jag mött under min jorden runt resa också är ute och reser, de vill lära känna nya människor och är mer öppna, men ändå är det ingen som kan kosta på sig ett leende här hemma?

Igår så var jag på en föreläsning i en av kurserna jag läser, det var första gången jag var där eftersom jag låg på sjukhus när uppropet och första föreläsningen var. Alltså kände jag ingen och var ganska lost. Föreläsaren pratat på som bara den och jag har knappt någon aning om vad hon pratar om, allt jag förstår förstår jag genom logiskt tänkande och inte för att jag på något sätt är insatt i ämnet. Jag förstår också att vi skall göra någon typ av grupparbete. När hon har föreläst en stund så säger hon att vi ska sätta igång och jobba med vårat arbete och att vi själva får dela in oss i grupper, jippie tänker jag. De flesta av de som läser kursen läser den som en del i ett program medans jag läser den fristående så de flesta känner redan varandra och formar snabbt grupper, jag vänder mig till tjejen som sitter närmast mig eftersom hon också ser ganska ensam ut. Jag frågar om hon har någon grupp och förklarar att jag läser kursen fristående och att det är första gången jag är här, allt hon säger är att hon läser programmet och nog har en grupp, ingenting om att jag kan hoppa in i deras grupp om jag vill.
Jag går fram till läraren och säger att jag missat de tidigare föreläsningarna eftersom jag legat på sjukhus (jag tycker faktiskt att det är en helt ok anledning att missa föreläsningar) och frågar lite om vad jag har missat, om hon har delat ut några papper osv. Allt jag får till svar är att hon inte har delat ut någonting och att jag kan läsa ikapp i boken, tillsaken hör att vi har fyra böcker i den kursen, vilken bok ska jag läsa i, i alla fyra och vad ska jag läsa? allting till nästa föreläsning?
Hittar senare en grupp med fyra tjejer och jag frågar om jag kan vara med dem, de säger att det är ok, mest för att jag inte direkt ger dem något val men också för att de verkar riktigt snälla. Jag berättar att det är min första föreläsning och att jag känner mig lite förvirrad, får reda på att de har fått massvis med papper och instruktioner men en av dem erbjuder sig att kopiera det till mig till nästa gång.
Den här kursen känns väldigt intressant men även ganska svår, men jag hoppas på att det bara beror på att jag har missat lite och inte rikitigt vet vad så jag inte vet hur jag ska ta igen det. Har också just fått reda på att jag har presentation i två kurser samma dag, strålande.

Svenskar kan inte tänka sig att sitta brevid någon annan på bussen, bussen är propp full men folk står hellre och trängs än att sätta sig ned, revulotionerande nyhet! det blir mer plats om folk sätter sig ned där det finns plats. Jag har fått en hel del vana av att åka i fullproppade bussar och tunnelbanevagnar världen över och det är bara att maka ihop sig det funkar. Och på de flesta ställen så har det varit riktigt varmt ute så jag har luktat svett och ändå så står folk ut med att sitta brevid mig på bussen men här där det är minusgrader så folk inte går runt och svettas så är det inte ofta som någon sätter sig brevid mig på bussen, om jag luktar så illa kan någon vara vänlig och säga till mig, jag duschar varje dag och upplever inte själv att jag luktar illa men det måste ju vara så, eller så ser jag bara extremt skrämmande, alla vet ju att en tjej i tjugoårsåldern är något av det läskigaste som finns.
Och sen självklart en busschaufför som skäller ut en för att man frågar vart bussen går, ursäkta jag är ny här jag vet inte vart alla bussar går eller stannar.

Alla pratar svenska eller ännu värre skånska, så fort jag hör någon som pratar engelska så blir jag så glad att jag nästan hoppar till och kan inte låta bli att tjuvlyssna. Idag gick jag till och med runt och pratade engelska för mig själv, jag saknar engelskan, jag vill ha en trevlig britt att prata med nu i denna sekund!
Min engelska var riktigt bra när jag kom tillbaka hem till Sverige däremot var inte min svenska så jätte bra men för varje dag som går så blir min svenska bättre och bättre och min engelska sämre och sämre, jag vill fortsätta och träna på min engelska och hålla igång den. Visst jag läser böcker på engelska, lyssnar på musik på engelska, löser engelska korsord och ser på engelska tv-serier men ändå det är inte samma sak som att prata det.

Jag saknar att bestiga berg i världens vackraste land, simma med delfiner, se sälar, sitta uppe och prata hela natten med nyfunna vänner för att man inte vill skiljas åt, gå på museum med underbara vänner och fundera över historia, nutid och konst, att gå ut och dansa, göra bort sig och dricka för många drinkar, att alltid veta att man har en vän som finns där för en oavsett vad som händer, som hjälper en med ens problem, som man upplever allt tillsammans med, att ha världens underbaraste vänner i samma rum eller på andra sidan korridoren och inte på andra sidan världen.

Jag saknar den jag var då, den Anna som reste jorden runt, den Anna som satte sig och pratade med princip vem som helst, den Anna som absolut inte gav upp, som klättrade upp för det nedrans berget bara för att hon ville se utsikten eller vandrade en hel dag på en glaciär med en stukad fotled stor som en tennisboll bara för att hon inte kunde tänka sig att missa något sådant.

Jag är trött på mellanmjölk, att folk blir förvånade om man säger hej, att vänliga ord sitter så långt inne, att det nästan är prestige i att kunna trycka ned någon annan.
Jag saknar att folk säger snälla saker helt utan anledning, att få berömm för min engelska, att någon säger att jag är söt, att jag är rolig, att jag har fina ögon, att jag förtjänar något bättre, att jag borde tro på mig själv och hålla huvudet högt.
Inte för att jag absolut vill ha berömm för att jag är jag utan för att det faktiskt får en att bli på så himla mycket bättre humör om någon säger att man har fin tröja eller att de tycker att man är bra på någonting, vi går ju alla runt vareviga dag och tänker att någon har snygga kläder eller frisyr eller är väldigt kompetent inom sitt område eller överraskar med en oanad talang, hur svårt kan det vara att häva ur sig en snäll kommentar om det, att säga vad man tycker.

Näe usch vad jag klagar nu men jag saknar resten av världen. Jag ser fram emot en mer inspirerad vår och jag känner min även om det inte låter så faktiskt ganska så inspirerad. Jag ser fram emot intressanta föreläsningar, att klara uppgifter och tentor, att komma igång med träningen på rikitigt igen. Jag hoppas att jag får tid och råd att åtminstonde ta en dansklass och att jag då får en riktigt bra lärare, att jag hittar ett extrajobb och har tid till det trots att jag pluggar 125%, att jag hinner angagera mig i föreningar och göra saker som jag vill göra och att jag lär känna massvis med underbara människor.
Och sist men inte minst så ser jag fram emot att åka till Storbritanien minst en gång i vår och en gång till sommaren. Amsterdam sista helgen i april, jag ska dit då om jag så ska gå dit!






Wardrobe wishes

Av någon anledning så gillar jag verkligen den här klänningen, det är verkligen inte min stil och absolut inte något som varken min plånbok eller min garderob behöver just nu men den är ju så fin. Kunde faktiskt inte låta bli att smita in på hm och prova den igår men eftersom jag sagt till mig själv att
- näe Anna du ska inte köpa den där klänningen
och att jag inte kunde bestämma vilken storlek jag skulle ha gjorde att det inte blev något köp. Men på fredag ska jag faktiskt gå på stan eftersom jag faktiskt behöver köpa lite nya kläder så jag kanske slår till då vem vet? men jag borde inte, men visst är den fin.

 

 


Confused

Som jag nämde tidigare så har jag precis flyttat in i en ny lägenhet. Jag har alltså åkt åtskilliga vändor till IKEA, skruvat ihop soffor och bokhyllor och jag vet inte allt, packat upp och packat ned och trots att jag knappt har några saker än i lägenheten så vet jag knappt vart något är utan måste öppna varenda garderob när jag letar efter något men jag ska nog få ordning snart.
Men det absolut värsta är att jag har hur mycket kartong, papp och annat emballage som ska slängas men jag hittar inte soprummet. Hur dum får man vara, jag har hittat tvättstugan och allt annat man kan behöva hitta till i huset men jag hittar inte soprummet. När jag hämtade nycklarna till lägenheten så förklarade de för mig vart soprummet var men det är baske mig inget soprum där det ska vara och jag har sprungit runt i den läskiga källaren flera gånger och letat efter soprummet men det existerar inte. Så vad gör jag? jag kan ju inte direkt knacka på hos någon granne och bara hej jag har precis flyttat in och jag hittar inte soprummet. Det måste ju finnas någon stans.
Gaaahh hur knäpp får man bli?




Things you can do instead of studying

Jag borde egentligen plugga just nu och göra massa andra viktiga saker men jag har inte en enda föreläsning idag och har redan börjat på den ena uppgiften jag ska göra idag så jag har varit lite duktig i alla fall.
Men nu så unnar jag faktiskt mig själv en liten paus, känner mig inte helt hundra, lite huvudvärk, snuvig och hostig så jag kurar ned mig i min soffa/säng och kollar på min nya favorit serie, Sherlock. Den började sändas på svt i söndags och då bänkade jag mig framför datorn och kollade på det första avsnittet och jag älskade det så nu blir det avsnitt nummer två.
Är det bara jag eller är han som spelar Sherlock riktigt snygg? det är något med den intensiva blicken, intelligensen och klädstilen. Det kan även vara min fäbless för brittiska killar som talar, av någon anledning så får nästan alltid brittiska killar mig på fall.

Näe nu blir det Sherlock!







Life of a really bad blogger

Jag är dålig på att blogga jag erkänner det,skriver ibland för att jag tycker det är roligt, att jag har något jag vill säga eller bara skriva av mig. Nu hade jag i alla fall tänkt att jag skulle komma igång med bloggandet på riktig eftersom det är som en dagbok och det kan vara roligt att ha i framtiden.
Men etersom jag överlag håller på och förändrar mitt liv så tnkte jag också att bloggen skulle bli lite annorlunda.

  • Rubriker på engelsk, så att alla mina kära vänner frånvärlden över förstår lite om vad jag skriver om i alla fall.
  • Mer personligt, mer av mina tankar och vad som händer i mitt liv.
  • Mer egna bilder.
Det är några av förändringarna som jag vill genomföra här i bloggen men jag funderar också på om jag istället kanske skulle starta en helt ny blogg eftersom jag ville ha en lite annan inriktning på bloggen i framtiden men då knns det också som att de få inlägg jag har skrivit var alldeles i onödan och vissa av dem vill jag inte ska försvinna. Visserligen så kan jag ju kopiera över de inlägg jag vill ha kvar och behålla det jag vill av bloggdesignen men jag vet inte riktigt hur jag ska göra och om jag gör en helt ny blogg vad ska den då heta?
Så om jag har några läsare så får ni gärna komma med tankar och förslag.




New life, new appartment

Är tillbaka i Sverige igen och ser fram emot en härlig vår men förhoppningsvis mycket resor, plugg och nya vänner. Jag har en nystart i livet just nu, ny stad, nytt universitet, förhoppningsvis massvis med nya vänner och nya upplevelser så även bloggen kommer att bli lite annorlunda. Men det absolut bästa är att jag har en ny lägenhet, en alldeles egen lägenhet som är bara min så här kommer lite extremt dåliga bilder på min lilla pärla.






RSS 2.0