Sista sommaren (med dig)



Titel:
Sista sommaren (med dig)
Orginaltitel: The last summer (of you and me)
Författare: Ann Brashares

Handling: Riley, Alice och Paul har spenderat varenda sommar när de växte upp tillsammans, nu är Riley och Paul 24 år och Alice 21 och de ska återigen spendera sommaren tillsammans.
Paul älskar Alice och han hatar henne för att han älskar henne fast han egentligen inte hatar henne. Alice hatar inte Paul.
Innan sommaren är slut så har de tagit steget de alltid velat ta, de är inte längre vänner, de är ett par trots att ingen vet om det. Förutom Riley då.
Alice älskar Paul, Paul älskar Alice och inget kunde vara bättre. Alice, Paul och Riley spenderar sommaren tillsammans och trots att allt inte är som vanligt så är allt precis som vanligt.

Riley får halsfluss, hon hatar det, hon vill inte ligga i sängen hon vill till jobbet som badvakt, hon vill simma, hon vill springa inte ta det lungt. Alice tvingar henne att ta det lungt och att ta sin medicin trots att hon hatar att svälja tabletter.
Riley är på väg hem, hon njuter av att kunna göra allt hon inte kunde göra när hon tvingades ligga still och ta det lungt, hon inser att hon har glömt sin väska på jobbet och går tillbaka för att hämta den men hennes väska är inte där. Riley letar i hittegodset men den är inte där, för sina ögon ser hon hur hennes väska spolas ut till havs med alla hennes saker, en bild hon inte riktigt kan skaka av sig.

Alice är på väg till färjan, hon ser Paul i ögonvrån och låtsas som att hon inte har sett honom,hon kan inte berätta hon har lovat att inte berätta.
För första gången någonsin är det Alice som åker och Paul som står kvar på kajen.

Tankar king boken: Ann Brashares har tidigare skrivit Systrar i jeans, det här är hennes första bok för vuxna.
Jag läste Systrar i jeans serien när jag var yngre och jag gillade den serien och jag gillar den här boken. Precis som i Systrar i jeans så skriver hon på ett sätt som får det att kännas äkta man känner med och förstår alla karaktärerna.

Det är underbar läsning, det är en lätt, varm och luftig strand och ett stort mörkt stormande hav som drar ner en i vågorna.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0