Brownies

Testade ett nytt recept på brownies igår kväll och de blev faktiskt riktigt bra så här kommer receptet.

Ingridienser

125 gram smör
125 gram mörk choklad
2 st ägg
2,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1,75 dl valnötter

Tillagning


1. Lägg smör och choklad i en kastrull på mycket svag värme och rör om tills blandningen är mjuk. Lägg ägg och socker i en skål och vispa tills smeten är tjock och ljusgul.

2. Blanda ner chokladsmet, mjöl blandat med bakpulver och hackade nötter och häll smeten i en smord 20 cm fyrkantig kakform.

3. Grädda i 175 grader ca 30 minuter eller tills kakorna är klarar. Låt kakan svalna och skär sedan upp den i fyrkanter.


De blev perfekta till efterrätt en fredagskväll, nästa gång tror jag dock att jag ska ta lite mindre socker och lite mera choklad.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0