Drottningen vänder blad



Titel:
Drottningen vänder blad
Författare: Alan Bennett
Originaltitel: The Uncommon Reader

Handling: Den egngelska drottningen hör sina hundar skälla hysteriskt. Hon går för att ta reda på varför och hon får syn på en bokbuss. Hon har aldrig tidigare sett en bokbuss vid slottet och uppenbarligen har inte hundarna det heller. Hon går in i bussen för att be om ursäkt för hundarnas skällande, inne i bussen finns endast två personer, chauffören och en smal rödlätt pojke. Drottningen ber om ursäkt för hundarnas beteende och inser sedan att när hon ändå är här så borde hon låna en bok, inte för att hon läser utan för att vara artig. Hon lånar den första bok hon får syn på, hon läser den men tycker inte att den är speciellt bra.
Onsdagen efter är det dags att lämna tillbaka boken och även denna gång är det bara chauffören och den rödlätta pojken i bokbussen. Drottningen lämnar tillbaks sin bok men inser sedan att hon såklart borde låna en bok till. Det är denna bok som kommer att ändra hennes hela liv för denna gång så lyckas hon faktiskt låna en bok som hon tycker riktigt bra om.
Det här är en historia om en drottning som började läsa och sedan inte kunde sluta, en pojke som gick från diskare till att jobba för englands drottning och sist men inte minst vad man tyckte om att drottningen läste.

Tankar kring boken: Den här boken ser inte ut att vara mycket för världen med sina 124 sidor men det är verkligen en bok som alla borde läsa.
Med humor och värme beskriver Bennett hur böcker påverkar oss,hur vi ser på läsning och vad en enda bok kan göra för skillnad. Det här är verkligen litteratur, humor och satir när den är som bäst!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0