Havretekakor

Bakade ju somsagt havretekakor häromdagen, de blev verkligen goda så här kommer receptet.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 2½ dl havregryn
  • 7 dl rågsikt
  • 3 dl vetemjöl
Gör så här

Ungstemperatur  225°
  • Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen och rör tills den lösts upp.
  • Klicka i rumstempererat smör och tillsätt sirap, salt, havregryn, rågsikt och det mesta av vetemjölet.
  • Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant.
  • Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
  • Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 12 bitar.
  • Rulla varje bit till en bulle som plattas ut till en tekaka.
  • Lägg tekakorna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
  • Pensla tekakorna med vatten och strö på havregryn.
  • Grädda i ca 15 minuter.

Jag delade degen i ungefär 16 bitar istället och då blev tekakorna ganska stora så man kan lätt dela degen i fler än 12 delar.


Såhär blev resultatet, inte den finaste tekakan men den var god.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0