Vägen till stjärnorna



Titel:
Vägen till stjärnorna
Originaltitel: Stairway to the stars
Författare: Barbara Bickmore

Handling:
Året är 1878 och Frank är påväg till Annie för att fria till henne. Han vet att hon älskar honom men hon vet inte vad hon kommer att svara. Han visste att om han skulle be henne gifta sig med henne till sommaren så skulle hon svara ja men det var inte det han tänkte fråga han skulle be henne vänta, vänta tills han kom tillbaka, när han hade pengar, när de kunde börja sitt liv tillsammans.

Annie sa inte ja till att vänta på honom.

Om han skulle bege sig ut på äventyr så skulle hon följa med honom.

Det här är historien om Annie och Frank, deras barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Främst så handlar den om familjens kvinnor, Annie, hennes dotter Sophie och hennes dotter Alexandra. Alla var de beslutsamma kvinnor med starka viljor men deras liv kom att se mycket olika ut.

Historien tar oss från år 1878 fram till andra världskrigets slut, från Kansas till klippiga bergen och vidare till New York, över hav till London, Paris och södra frankrike och tillbaka igen.
Genom liv där kärlek betydde allt eller ingenting. Liv där man fann kärleken men ödet tog den ifrån en innan den ens han börja.

Tankar kring boken:
För mig så svajar den här boken rejält på sina ställen, skilldringarna av Annie, Sophie och Alexandra är för det mesta nästintill perfekta men ibland så tar boken så oväntade vändningar att man börjar tvivla på det man tidigare läst. Vissa delar är så bra att man aldrig vill att boken ska ta slut medan andra får en att vilja lägga ned boken direkt.
Jag önskar att Bickmore hade varit jämnare i sin berättelse och att hon hade varit mer konsekvent i sin beskrivning av karaktärerna för som det är nu så går man från att ena stunden uppfatta en person som snäll och vänlig till att se den som egoistisk och manipulativ.

Betyg: 2,5/ 5



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0